Tiltalt for 60 overgrep

<pMandag offentliggjøres tiltalen i lommemannsaken. </p

Ifølge VG blir 57-åringen tiltalt for over 60 overgrep fra de siste ti årene.

Avisa trykket lørdag lekkasjer fra tiltalen i lommemannsaken, som ble forkynt for den 57-årige tobarnsfaren fra Bergen onsdag.

Har erkjent 20 overgrep

Han har erkjent befatning med rundt 20 overgrep, men den endelige tiltalen skal dreie seg om mer enn 60 forhold. Dette dreier seg om overgrep begått de siste ti årene, siden eldre forhold er foreldet og henlagt.

Blant det omfattende bevismaterialet er imidlertid påstander om et overgrep begått allerede i 1967, da tiltalte var i tenårene. Påtalemyndigheten har i tiltalebeslutningen tatt forbehold om at de vil legge ned påstand om forvaring, og ifølge VG kan inkluderingen av gamle saker være motivert av dette.

Identifiserte

Avisa valgte lørdag også å identifisere mannen med navn og bilde. 57-åringens forsvarere Gunhild Lærum og Gard A. Lier uttaler seg sterkt kritisk til identifiseringen, og mener deres klient er forhåndsdømt.

– Tiltalen dreier seg om svært alvorlige overgrep, og har et omfang som tilsier at det er i allmennhetens interesse å kjenne hans identitet, svarer sjefredaktør Bernt Olufsen i egen avis.

Blant bevisene påtalemyndigheten vil legge fram for å knytte tiltalte til overgrepssteder rundt om i Sør-Norge er hans ferjekort, samt elektroniske spillekort fra Norsk Tipping. Det er satt av fem måneder til rettssaken, som trolig starter 2. november. (©NTB)