Dødstallene stiger i Spania

Røde Kors-folk dekker til en av de omkomne etter forliset der et lite fartøy overfylt av afrikanere sank utenfor kysten av Sør-Spania. Tallet på omkomne i ulykken var tirsdag kommet opp i åtte, etter at et lite barn ble funnet druknet. Mange fattige afrikanere forsøker å ta seg fram til Spania og det de håper skal bli en bedre framtid i EU, men ferden i små båter ender ofte tragisk. Foto: REUTERS / Anton Meres / SCANPIX Les mer Lukk

<pFlyktningskip forliste - minst åtte døde.</p

Dødstallet etter at en flyktningbåt forliste utenfor kysten av Spania fortsetter å stige. Et barn er funnet druknet, og dermed står tallet på omkomne på minst åtte.

Men redningsarbeidere sa tirsdag at de fryktet at enda flere hadde mistet livet i forliset ikke langt fra den sørspanske havnebyen Cádiz. Til da var 15 personer funnet i live, en av dem med så alvorlige skader at han måtte legges inn på sykehus.

Båten skal ha hatt rundt 30 marokkanere om bord, da den kantret nær småbyen Barbate. Spanske myndigheter tror at båten kan ha gått på et skjær eller ha blitt kastet rundt av brenningene langs kysten.

Hittil i år har rundt 60 afrikanere druknet eller omkommet på annet vis under forsøk på å komme seg inn i Spania, viser offisiell spansk statistikk. Men grunnlaget for denne statistikken er svært usikkert.

Spanske myndigheter frykter at mange av flyktningene som legger ut på Middelhavet i små fartøyer, dør av sult, tørst eller andre påkjenninger mens de er underveis. I februar druknet 25 mennesker, blant dem 19 barn, da en flyktningbåt sank ved Kanariøyene. (©NTB)