Hver eliteseriespiller koster 1,4 millioner

VI TO: Steffen Iversen (tv) tjener mest i Eliteserien, sammen med Eirik Bakke (med ryggen til). Foto: (Scanpix) Les mer Lukk

<pNorske eliteseriespillere koster årlig 1,4 millioner kroner i drift. Steffen Iversen, Martin Andresen, Daniel Nannskog og Eirik Bakke tilhører lønnsadelen.</p

Dagsavisen har samlet inn tall fra lisensnemnda i Norges Fotballforbund. I 2008-sesongen hadde de norske eliteserielagene personalkostnader på 466 millioner kroner. I disse kostnadene ligger lønn, bonuser, diett, arbeidsgiveravgift, forsikringer, feriepenger og bilgodtgjørelse. Lønnsutgiftene utgjør den største delen.

– Vi kan si at de høyeste lønningene til dels er for høye. Men den største utfordringen ligger i at lønnskostnadene til midtsjiktet er for høyt. Det er de som ligger lavest som ligger på det riktige nivået, sier Nils Røine til Dagsavisen.

Røine er administrerende direktør i Norsk Toppfotball. Han forteller at midtsjiktet av fotballspillerne i eliteserien har en lønn på mellom 900.000 og 1 million kroner.

– Poenget er at vi skal kunne tilby spillerne en trygg hverdag der de kan ta utdannelse og stifte familie. Nå er det spillere som ikke engang spiller fast på laget som har altfor høy lønn, sier Røine.

Spillere som Steffen Iversen, Martin Andresen og Thomas Myhre tjener ifølge Dagsavisen over 5 millioner kroner. Minst 30 spillere tjener over 2 millioner kroner i året. (©NTB)