Stephenson helt i Aalesund

Aalesundspillerne jubler etter 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Stabæk på Color Line stadion i Ålesund mandag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX. Les mer Lukk

<pKhari Stephenson ble matchvinner da Aalesund slo Stabæk 1-0 i mandagskampen i eliteserien fotball menn og sørget for at rundens H-rekke fortsatte.</p

Ålesund (NTB): Samtlige sju kamper som er spilt i årets 11. runde i eliteseien er endt med hjemmeseier.

Samtidig var det Aalesunds første seier over Stabæk i eliteserien. På de seks første oppgjørene ble det én uavgjort og fem Stabæk-seirer mellom de to.

Seiersmålet til jamaicaneren kom etter 61 spilte minutter. Et langt og presist innlegg fra Demar Phillips havnet på hodet til Tor Hogne Aarøy. På ekte «Steffen Iversen-vis» headet han ballen ned i føttene på Khari Stephenson som enkelt sendte ballen i mål fra rundt sju meter.

Stephenson er 28 år og kom til Aalesund fra AIK sist sommer. Da skrev han under en kontrakt på tre og et halvt år.

Sjanser

Og endelig fikk han mulighet til å spille fra start.

– Jeg håper å få flere sjanser enn det jeg har gjort fra start hittil i sesongen. Jeg føler at jeg burde ha fått spille mer. Jeg håper å bidra mer og scorer gjerne flere mål, sa Stephenson.

Seieren var fortjent. Aalesund var det beste laget, og med velvilje noterte vi bare to sjanser til Stabæk, den ene ved Daigo Kobayashi og den andre på en heading av innbytter Palmi Rafn Palmason på overtid. Fjorårets seriemester var en eneste stor skuffelse.

Imponert

– I dag er jeg imponert over laget mitt. Det skal spillerne få høre også. I dag responderte spillerne slik jeg hadde håpet. De viste den glede, entusiasme og vinnervilje som må ligge til grunn, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal som var veldig fornøyd med hele laget, sett bort fra de siste 10 minuttene.

Aalesund klatret til 7.-plass på tabellen med sine 15 poeng. 11 poeng holder til 12.-plass for Stabæk.

– Det er mye som mangler. Vi kan i hvert fall ikke kalle oss et topplag lenger. Etter par ok kamper var vi tilbake på det verste nivået vi har vært på denne sesongen, sa en klokkeklar Daniel Nannskog.