202 dager uten seier

UTEN SEIER: Lite å glede seg over for Lillestrøm. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pVeteranen Vidar Riseth (37) trodde han skulle bli årets første matchvinner for Lillestrøm, men Odd Grenland slo tilbake og sørget for fortsatt seiersløse romerikinger.</p

202 dager er gått siden «Kanarifuglene» kvitret for forrige seier i eliteserien. Den kom mot Rosenborg (4-2) på Åråsen 26. oktober i fjor. Etter fem tap og fire uavgjorte kamper ligger Lillestrøm fortsatt håpløst til på bunnen av tabellen og er eneste lag uten seier i årets eliteserie.

– Uavgjort føles som tap, mente Vidar Riseth, som ble byttet inn ved pause for Lars Kristian Eriksen.

Trønderen kastet seg fram og headet ballen i nettet etter hjørnespark fra John Anders Bjørkøy etter 65 minutter.

Dårlig dag

Kanarifansen været sesongens første trepoenger, men den gang ei. Odd Grenland tok seg sammen i en dårlig dag på jobben. En elendig klarering av LSK-forsvaret ga Bentley den sjansen han trengte til å skape balanse.

Et kanonskudd ga skienslaget 1-1 og et nytt, viktig poeng.

Lillestrøm har bare fire poeng på ni kamper. Når nærmere en tredel av serien er ferdigspilt, stirrer Romerikes fotballstolthet nedrykningsspøkelses midt i hvitøyet.

Odd Grenland, derimot, har hatt fin flyt denne sesongen, og trener Dag-Eilev Faremo var stor nok til å

innrømme at Lillestrøm hadde vært det beste laget inntil hans gutter fikk et mål imot.

– Vi la opp til en kynisk spillestil i denne kampen, men når jeg ser tilbake på hva vi presterte etter at

Lillestrøm scoret, var nok det et feil valg, sa treneren.

– Vi kan ikke fortsette å spille slik på bortebane hvis vi skal vinne kamper. Det er snart på tide at vi også vinner borte og ikke bare klarer hederlige uavgjortresultater, tilføyde han.

Mager trøst

Kun i serieåpningen snublet skienslaget (0-3 hjemme mot Viking). Laget har tre seirer og fem uavgjorte kamper, som holder til femteplass på tabellen. Ingen av seirene er kommet på utebane.

LSK-trener Henning Berg klarte ikke å skjule sin skuffelse. Best i spill og sjanser var mager trøst.

– Odd hadde to sjanser og scoret på en. Vi hadde ni og scoret på en. Spillemessig gjorde vi mye bra, men det hjalp lite da vi ikke scoret mer, mente Berg.

I neste runde 21. mai reiser Lillestrøm til Drammen for å kjempe om sesongens første seier mot Strømsgodset. Odd Grenland reiser til Kristiansand og møter Start.