Høy temperatur i Tromsø

TILs Tommy Knarvik skudd reddes av keeper Arni Gautur Arason under eliteseriekampen i fotball mellomTromsø og Odd Grenland på Alfheim i Tromsø søndag. Bak Torjus Hansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Les mer Lukk

<pDet kokte over for Odd Grenlands trener Dag-Eilev Fagermo i sluttminuttene. Temperaturen var høy da Tromsø og Odd Grenland delte poengene med 1–1 på Alfheim søndag.</p

Dommer Tommy Skjerven måtte vise Fagermo opp på tribunen da kampen var på overtid.

– Jeg ble litt vel het i forbindelse med en frisparkepisode helt mot slutten, og det var vel greit det som skjedde, men jeg vil gjerne legge til at dommeren var veldig god i dag, sa Fagermo, som tok hele episoden med et smil.

– Jeg er godt fornøyd med uavgjort, for bortekampen her på Alfheim er en av sesongens vanskeligste. Det er i hvert fall slik vi i Odd ser på det.

Tromsøs Joel Lindpere og Odds Jacob Sørensen scoret målene i en spillemessig svak kamp, hvor feilpasningene til tider florerte. Det var Tromsø som kom nærmest tre poeng. På stillingen 1-1 fikk Lars Iver Strand stå alene på åtte meters hold, men en fabelaktig redning av Arni Gautur Arason hindret Tromsø-ledelse og kanskje seier.

Tromsø-ledelse

Før det skjedde hadde den tidligere Flora Tallinn-spilleren Joel Lindpere sendt hjemmelaget i ledelsen, etter flott forarbeid av Ruben Yttergård Jenssen. Jenssens 45-graders ball til Lindpere ble kontant avsluttet i Arasons nærmeste hjørne.

Snaue ti minutter etterpå hadde Jacob Sørensen marginene på sin side da han trillet ballen stang inn bak keepervikar Marcus Sahlman i Tromsø-målet.

– Jeg synes det var greit med ett poeng i denne kampen, for vi ble kraftig presset i annen omgang, sa Sørensen.

– Jeg fikk ballen fra Peter Kovacs og synes det var deilig å se marginene var på min side for en gangs skyld.

Fevang styrte troppene

Morten Fevang styrte et hardtkjempende Odd-lag med kløkt og rutine, og var gjestenes beste spiller, mens Joel Lindpere viste det lille ekstra for et svakt hjemmelag.

– Jeg må si jeg er misfornøyd med at vi ikke tar tre poeng, for vi skapte mer enn nok av store sjanser til å avgjøre, sa Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

– Det ble mye gi og ta før pause, men jeg synes vi tok over i annen omgang. Jeg mener også at vi hadde dem på gaffelen etter at vi gikk opp til 1-0, men når det er sagt ønsker jeg å legge til at Odd var et giftig lag. Vi kunne fort ha tapt denne kampen også.

Etter søndagens uavgjorte duell ligger Odd Grenland på 6.-plass på tabellen, med Tromsø på plassen bak. (©NTB)