Kvinne døde etter rasulykken

<pDen 23 år gamle kvinnen som ble tatt av et snøskred mens hun sto på ski i Kroken utenfor Tromsø, døde fredag kveld av skadene.</p

Kvinnen lå under snømassene i omkring en halv time torsdag før hun ble funnet og gravd fram. Deretter tok det flere timer før hun kom fram til sykehus, på grunn av en svært vanskelig redningsaksjon.

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge har hun vært til intensivbehandling fram til hun døde ved 19-tiden fredag kveld, opplyser sykehusets informasjonsansvarlige, Tor Øydvin.

23-åringen var student ved Universitetet i Tromsø og aktiv i Tromsø Studentenes Idrettslag (TSI), ifølge NRK. Hun var sammen med flere medstudenter da hun ble tatt av raset.

– TSI er sterkt berørt av ulykken. Selv om turen ikke var i regi av TSI, så er vi en tett og sammensveiset gruppe, sier TSIs leder Marit Eidissen.

Universitetets kriseteam gir nå hjelp til flere av studentene. Nærmere 30 var til stede på det første møtet fredag.

23-åringen sto på ski sammen med en vennegjeng utenfor løypene i nærheten av Kroken alpinsenter da raset gikk. Ulykkesstedet ligger noen hundre meter opp i fjellsiden, rett ved Lunheim, en forstad til Tromsø.