– Kunne ikke si nei

I sin nye klubb bår brasilianeren trolig en nettolønn på 10 millioner kroner. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pNorsk fotball mister en av sine største attraksjoner etter at Alanzinho er solgt til den tyrkiske klubben Trabzonspor. – Jeg er fornøyd med at overgangen er i orden, sier Alanzinho til NTB.</p

Stabæk og Trabzonspor signerte kontrakten ved 1-tiden natt til tirsdag etter å ha sittet i forhandlinger ved flyplassen i München mandag kveld, melder dagbladet.no. Overgangssummen er på 4 millioner euro (36 millioner kroner).

NTB møtte Alanzinho på Gardermoen tirsdag morgen. Brasilianeren synes det blir trist å forlate norsk fotball, men gleder seg til et nytt eventyr.

– Jeg er veldig trist. Det er ikke noe gøy å forlate Stabæk og Norge, som jeg er veldig glad i. Men da denne muligheten bød seg kunne jeg ikke si nei. Nå er jeg fornøyd med at overgangen er i orden, sier Alanzinho til NTB.

Forsinket

Alanzinho skulle reise for å ta legesjekken, men ble forsinket fordi flybilletten ikke var betalt.

– Nå vet jeg ikke hvordan vi skal komme oss ned. Jeg er veldig stresset, vi har jobbet med dette siden fredag, sa spillerens tolk Morten Hennie til NTB.

Han håpet de kunne komme seg på et fly i løpet av ettermiddagen.

Ifølge Trabzonspors president Sadri Sener er den tyrkiske storklubben muntlig enig med Alanzinho om en fireårskontrakt.

– Vi har fått artisten vi ønsket oss. Jeg er sikker på at han kommer til å trives i klubben, sier Sener til dagbladet.no.

Ville ikke selge

Overgangen så ut til å velte søndag da Stabæk avslo et nytt bud fra tyrkerne. Men etter å ha reforhandlet avtalen mandag, ble salget klart. Stabæk-ledelsen skulle helst sett at Alanzinho ble værende i bærumsklubben.

– Vi er ikke helt fornøyd. Grunnen til det er at vi ikke ønsket å selge ham nå. Men det er til det beste for ham og klubben, sier Stabæks administrerende direktør Einar Schultz til dagbladet.no.

– Jeg er ikke glad for dette. Det er vemodig. Jeg snakket med Alanzinho på telefon rett etter at det ble klart for å ønske ham lykke til, sier Schultz.

Stabæk-direktøren mener likevel at Stabæk bør være fornøyd med å få 36 millioner kroner for den brasilianske teknikeren.

– Ja, slik som markedet er nå er nok dette en god avtale. Vi sitter også igjen med mesteparten av totalsummen. Og vi har sikret oss garantier for at pengene vil komme på konto, sa Schultz til dagbladet.no. (©NTB)