Kina sier Tibet er dømt til å mislykkes

Samdhong Rinpoche, statminister i Tibets eksil-regjering, åpner for at regjeringen vil gå inn for at Tibet løsrives fullt ut fra Kina hvis det ikke ser ut til å finnes noen middelvei, slik Dalai Lama har gått inn for. Kina mener at tibetanerne aldri vil kunne lykkes. (Foto: Reuters / SCANPIX) Les mer Lukk

<pKina insisterer på at Tibets kamp for uavhengighet vil mislykkes, samtidig som hundrevis av tibetanere diskuterer en ny strategi i India.</p

Beijing (NTB-AFP): – Vår stilling til Tibet er klar og resolutt. Ethvert forsøk på å skille Tibet fra Kina vil mislykkes. Den såkalte tibetanske eksilregjeringen blir ikke anerkjent av noen ledere i verden, sier Qin Gang, talsperson for Kinas utenriksminister.

Frustrert over mangelen på framgang i forhandlingene i Beijing, møttes hundrevis av tibetanere i byen Dharamsala nord i India tirsdag for å finne en ny vei til uavhengighet.

– Alle har blandede følelser, alt fra frustrasjon til håp. Men alle er bestemt på at noe må gjøres, men det er ikke klart hva som må gjøres framover, sier Samdhong Rinpoche, statsminister i Tibets eksilregjering.

Samlingen av eksilpolitikere har ikke myndighet til å fatte vedtak, og et eventuelt forslag vil måtte vedtas av Tibets eksilparlament. Møtet varer fram til 22. november.