Sjåføren og journalistene fikk forelegg

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete slipper å betale bot. Her under en aksjon for bilbelte. Foto: Morten Holm / SCANPIX. Les mer Lukk

<pSjåføren til samferdselsministeren har fått 1.600 kroner i forelegg for råkjøring på E16 i Lærdal tidligere i år. Også journalistene fra Nationen, som avslørte råkjøringen, straffes.</p

Dag H. Nestegard, seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet, var statsråd Liv Signe Navarsetes (Sp) sjåfør for anledningen på tur til en veiåpning i Lærdal i Sogn og Fjordane 3. september. Journalister fra Nationen fulgte bilen, og avisa laget sak om samferdselsministeren som ikke holdt fartsgrensene.

– På bakgrunn av avhør med involverte parter har vi funnet grunn til å skrive ut to forelegg som tilsvarer 90 kilometer i timen i 80-sonen. Det tilsvarer 1.600 kroner, forteller politifullmektig Tor Teige i Sogn og Fjordane politidistrikt til NRK.

Nestegard har erkjent at han holdt for høy fart, mens Navarsete sier hun ikke visste at bilen kjørte for fort.

Politifullmektigen vil ikke si om journalistene har innrømmet å ha brutt fartsgrensen, men legger til at saken havner i retten hvis ikke foreleggene vedtas.

– Vi tar politimesterens avgjørelse til etterretning, og vil betale boten, sier Nationens sjefredaktør Mari Velsand til nationen.no. (©NTB)