Olav Thon skuffet over politiet

Eiendomskongen Olav Thon er skuffet over at politiet henla saken etter få dager. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pOlav Thons utested ble på profesjonelt vis frastjålet et pengeskap med 316.000 kroner i. Eiendomskongen er skuffet over at politiet henla saken etter få dager</p

Pengeskapet ble stjålet fra utestedet Tre Brødre i Karl Johans gate i Oslo. Tyvene kom seg forbi alarmer og opp i byggets femte etasje, der de greide å få med seg den 400 kilo tunge safen, skriver VG. Tyveriet skjedde natt til 2. juni i år, og saken ble henlagt ni dager senere.

– Jeg er rik nok til å tåle slikt, men det er tross alt mange penger. Jeg må si jeg er skuffet over at politiet henla saken etter få dager, sier 85-årige Thon.

Han mener henleggelser som dette undergraver folks tillit til politi og justismyndigheter.

– Jeg synes det er uverdig i et så rikt land som Norge at vi ikke har ressurser til å etterforske alvorlige saker, sier Olav Thon.

Han er ikke den eneste som er blitt utsatt for et tyveri av denne typen. Også utestedet Latter på Aker Brygge ble frastjålet et pengeskap med anslagsvis 130-140.000 kroner på tilsvarende vis, forteller daglig leder Elina Krantz i Stand Up Norge til VG. Hun synes det er rart at politiet ikke har koblet de to sakene. (©NTB)