Mer enn 500 hjem ødelagt i brann

Flammene har tatt seg fram til et nytt boligområde i Sylmar i byen Los Angeles. Minst 60 hjem er ødelagt så langt i storbrannen. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pCalifornias guvernør Arnold Schwarzenegger erklærte unntakstilstand i byen Los Angeles lørdag, etter at mer enn 500 hjem er ødelagt i en storbrann.</p

– Mer enn 500 campingvogner i nordlige Los Angeles er ødelagt i storbrannen, sier Richard Markota, sjefen for det lokale brannvesenet.

Brannen, som sprer seg raskt på grunn av kraftig vind, har tvunget mer enn 10.000 mennesker til å forlate hjemmene sine i Californias største by Los Angeles.

Det er først og fremst forstaden Sylmar som har vært hardt rammet i brannen, et område som nå blir beskrevet som fullstendig ødelagt.

I en pressemelding fra Arnold Schwarzeneggers kontor lover California-guvernøren at det blir satt inn ressurser fra hele staten for å bekjempe brannen, som brøt ut sent på fredag.

Nå frykter byens ordfører Antonio Villaraigosa at flammene skal ødelegge byens kraftledninger.

– Brannen truer strømtilførselen til Los Angeles. Det er mulig hele byen vil bli mørklagt, sier han i en pressekonferanse. (©NTB)