Frp lover å fjerne formuesskatten

 Per Sandberg (FrP). Foto:
<pFrp-nestformann Per Sandberg lover å fjerne formuesskatten på fire år hvis partiet kommer i regjeringsposisjon etter stortingsvalget neste år.</p

I programmet for inneværende stortingsperiode heter det at Frp gradvis vil fjerne formuesskatten, men nå er beskjeden klar fra partiets programkomité: Frp vil fjerne formuesskatten.

– Dette skal vi klare i løpet av fire år. Vi prioriteter å fjerne formuesskatten. Om vi finner rom for ytterligere skattelettelser, vil vi gå løs på arveavgiften, sier Sandberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Staten tar i år inn rundt 11 milliarder kroner i formuesskatt, mens skatt på arv og gaver utgjør 2,7 milliarder kroner.

Frp-nestformannen er klar til å møte Ap til debatt om formuesskatten i neste års valgkamp.

– Jens Stoltenberg gjør jo et poeng av at de 100 rikeste her i landet må betale 7 millioner kroner hver i formuesskatt. Ja vel, men det utgjør jo bare 700 millioner samlet sett og betyr dermed at resten av befolkningen pålegges 10,3 milliarder kroner i formuesskatt, sier Sandberg.

Høyres programkomité har ennå ikke konkludert på hvor fort formuesskatten bør fjernes. I gjeldende program har Høyre lovet å fjerne denne skatten i løpet av stortingsperioden, men nå åpnes det for å slakke på formuleringen. Bakgrunnen er at de rødgrønne har økt formuesskatten og dermed kan det bli mer krevende å fjerne denne skatten i løpet av bare fire år. (©NTB)