Fikk 18 år for drap på svoger

<pStavanger tingrett har dømt Ghulam Hussain (57) til fengsel i 18 år for drapet på svogeren Zahid Mahmood Butt i fjor sommer.</p

Straffen for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, er ett år strengere enn hva aktor, statsadvokat Bjørn Ristesund Enoksen, ba om i sin påstand i retten for to uker siden.

Hussain ble også dømt til å betale Butts døtre 560.000 kroner i erstatning og oppreisning og 120.000 kroner i erstatning til Butts ektefelle, skriver Stavanger Aftenblad .

Den tiltalte har nektet for å ha hatt noe med svogerens død å gjøre, selv om det parterte liket av 54-åringen ble funnet i hagen hans. Påtalemyndigheten mener bakgrunnen for drapet har vært en gjeld på om lag 100.000 kroner.

57-åringen er også dømt for seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt over flere år. I denne saken ble han dømt til å betale 200.000 kroner i erstatning til den fornærmede.

Den tiltalte har vært forsvart av advokat Brynjar Meling. I sin prosedyre la han vekt på at det ikke er noen bevis som knytter Hussain til drapet på Butt. Det er ingen vitner, ikke fingeravtrykk eller DNA eller noe våpen som knytter ham til drapet. Av den grunn la han ned påstand om full frifinnelse. (©NTB)