- Ren Frp-regjering vil leve lenge

 Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pTidligere Frp-formann Carl I. Hagen foretrekker en ren Frp-regjering framfor en regjering bestående av Frp og Høyre. Han lover også at kabinettsspørsmål blir uaktuelt.</p

– Hvis vi ikke kan få flertall med Høyre alene, er det ingen grunn til å regjere sammen med Høyre. Da er det bedre med en ren Frp-regjering, sier Hagen i et intervju med Stavanger Aftenblad mandag.

Stortingets problem

Hagen tror en ren Frp-regjering vil leve lenge.

– En Frp-regjering skal fremme forslag som er god Frp-politikk. Et skikkelig samferdselsløft, mer til politiet, et rettighetsbasert helsesystem som vil få slutt på helsekøene, og så videre. Alt dette er saker hvor vi har folkets støtte. Hvis Stortinget vil si nei til det, har Stortinget et problem. Vi kommer ikke til å fremme noe kabinettsspørsmål, lover Hagen.

Tror på suksess

Han har svaret klar om folk skulle klage.

– Når folk klager, kan vi si: Ja, vi er enige. Men det ble dessverre nedstemt. Det er Stortinget sitt ansvar. Når Frp-regjeringen fremmer forslag om å fjerne bomstasjonene, og Stortinget stemmer det ned, hvem er det da som blir upopulær? Ikke regjeringen, sier Hagen.

Hagen tror denne oppskriften vil bli en suksess.

– Hvis sakene Frp-regjeringen legger fram er populære i befolkningen, vil det bli tøft for de andre å stemme det ned. Hvis vi for eksempel fremmer forslag om en storstilt utbygging av norske veier, vil det skape jubel rundt om i landet, ikke bare blant folk flest, men hos ordfører og fylkesordfører i de fleste partier. Både Ap-leder Jens Stoltenberg og Sp-leder Liv Signe Navarsete har lovet å satse mye mer på veiutbygging. Da blir de sittende med svarteper om de stemmer vårt forslag ned, sier Hagen. (©NTB)