Så kameratene dø

En av de overlevende etter båtforliset i Trondheimsfjorden blir tatt ombord i redningshelikopteret fra 330-skvadronen tirsdag ettermiddag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pDe to overlevende mennene fra båtulykken på Trondheimsfjorden satt på båthvelvet i nesten et døgn, og måtte se tre kamerater gi opp kampen mot sjø, vind og nedkjøling.</p

Foto: Scanpix

Krimvaktleder Berit Wibe Hilmarsen gjenga på en pressekonferanse i Trondheim onsdag hva de to mennene på 40 og 46 år har fortalt om ulykken som skjedde ved 20-tiden mandag kveld, og som etter alt å dømme har krevd tre menneskeliv på Trondheimsfjorden.

En stor leteaksjon pågikk onsdag formiddag med båter på fjorden, dykkere og strandsøk langs strendene, for å finne de to som fortsatt er savnet. De er begge fra Trondheim og henholdsvis 40 og 43 år gamle.

En 45 år gammel mann, opprinnelig fra Malvik, ble funnet omkommet utenfor Munkholmen ved 13.30-tiden tirsdag. Dermed startet redningsaksjonen som førte til at de to overlevende ved 18-tiden tirsdag ble funnet på båthvelvet omtrent midtfjords mellom Trondheim og Leksvik. (©NTB)