Skadde sendt til Ullevål

<pDe to personene som ble innlagt på Sørlandet sykehus i Kristiansand etter festivaltragedien i Kvinesdal, er brakt til Ullevål universitetssykehus i Oslo for behandling av kullosforgiftning.</p

- De er sendt til Ullevål universitetssykehus fordi vi mistenker kullosforgiftning. Ved Ullevål kan de få oksygenbehandling i trykktank, sier organisasjonsdirektør Nina Iversen ved Sørlandet sykehus til NTB.

Tilstanden til de to er ennå ikke kjent, opplyser kommunikasjonsrådgiver Beate Ørbeck ved Ullevål universitetssykehus.

Alvorlig skadd

Et samboerpar i begynnelsen av 30-årene fra Gjesdal i Rogaland ble funnet døde inne i en buss på et festivalområde i Kvinesdal lørdag ettermiddag. Åtte personer ble brakt til sykehus.

To av de skadde ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand og en til Flekkefjord. Fem ble brakt til Stavanger universitetssjukehus, hvorav tre får behandling for forgiftning, trolig fra kullos.

- Alle de tre er alvorlig skadd og får behandling for gassforgiftning. Tilstanden deres er stabil. Vi kan ennå ikke bekrefte at det dreier seg om kullosforgiftning før alle prøver er klare, opplyser informasjonsrådgiver Cathrine Andersen ved Stavanger universitetssjukehus til NTB søndag formiddag.

De to andre pasientene ved sykehuset ligger på vanlige sengeposter med lettere skader.

- Det går veldig bra med dem, men de er psykisk sterkt preget av situasjonen og får oppfølging på grunn av traumer, sier Andersen.

Ikke ventilasjon

Agder politidistrikt ønsker foreløpig ikke å konkludere med hva som var årsaken til ulykken ved rockefestivalen i Kvinesdal lørdag ettermiddag.

Etter det avisen Fædrelandsvennen forstår ble de ti personene om bord i bussen forgiftet av et løst aggregat som sto i et lukket siderom i bussen. Det var ingen ventilasjon og kullosen kunne dermed sige uhindret inn i bussen, uten at noen av dem som befant seg der merket den luktfrie gassen. (©NTB)