Scolari overtar Chelsea

Portugals trener Luiz Felipe Scolari blir ny manager i Chelsea. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Luiz Felipe Scolari blir ny manager i Chelsea, opplyste klubben onsdag kveld.

London (NTB): Noen timer etter at brasilianeren ledet Portugal til 3-1-seier over Tsjekkia i lagets annen EM-kamp i Sveits, kom nyheten om at han blir klubbtrener etter mesterskapet.

Han har vært blant de heteste kandidatene til å etterfølge Avram Grant, som fikk sparken etter seriesølv og to tapte cupfinaler. Det eneste overraskende er tidspunktet for å offentliggjøre ansettelsen.

Chelsea meldte på sitt nettsted at Scolari overtar jobben fra 1. juli.

– Felipe har flotte kvaliteter. Han er en av verdens beste trenere med suksess både med landslag og klubblag. Han vet å få det beste ut av talentfulle spillere, og hans ambisjoner og forventninger er like høye som våre, står det.

– Han var det klart beste valget. Av respekt for hans nåværende rolle som trener for Portugal, og for å sikre minst mulig forstyrrelser i det arbeidet, vil verken Chelsea eller Felipe kommentere ansettelsen ytterligere før han starter i jobben.

Først skal han prøve å føre Portugal til EM-gull. Finalen i Wien spilles 29. juni.

Scolari ledet Brasil til VM-gull i 2002. Han har siden ført Portugal til EM-sølv i 2004 og til VM-semifinale i 2006.

I Portugals EM-tropp er Chelsea-spillerne Ricardo Carvalho og Paulo Ferreira. Klubben har også sikret seg José Boswinga fra neste sesong. (©NTB)