Vil vise seg verdige

 Jan Gunnar Solli, Morten Gamst Pedersen, Brede Hangeland, John Carew, Kjetil Wæhler, Christian Grindheim og Jarl-Andre Storbæk under fotballandslaget trening på Bislett stadion i Oslo mandag . Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Les mer Lukk

Englandsproffene John Carew, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen vil vise seg verdige en plass på landslaget i kampen mot Uruguay onsdag.

Tap mot svake nasjoner som Wales og Montenegro har fått landslagssjef Åge Hareide til å ta fram lukeredskapen. De spillerne som ser for seg en framtid med flagget på brystet, skal opp til eksamen på Ullevaal onsdag. Og det gjelder alle.

– Han setter større krav til oss, og det er jeg enig i at han skal gjøre, sier John Carew til NTB.

Han påpeker at landslagssjefen aldri har uttalt at han vil ta sin hatt og gå dersom spillerne ikke presterer onsdag, men forstår at sjefen ikke er tilfreds med det som er blitt prestert i de to siste kampene, og ser viktigheten i at Norge skal komme på sporet før VM-kvaliken tar til.

– Nå er det veldig viktig med et godt resultat, uten tvil, sier Aston Villa-proffen som nettet 13 ganger på 32 kamper for Birmingham-klubben denne sesongen.

Har lært

Det begynner å bli en stund siden Morten Gamst Pedersen leverte varene for Norge. Han har også fått kritikk fordi han ikke presterer like bra på landslaget som for Blackburn. Men heller ikke på klubblaget har finnmarkingen hatt en optimal sesong. Ni mål for to sesonger siden ble til seks i fjor. Denne sesongen er det bare blitt fire.

– Noen ganger går det bare ikke. Men jeg har hatt flere målgivende denne sesongen etter at jeg har fått en mer typisk kantrolle, sier han til NTB.

Om han spiller kant for Norge mot Uruguay er ikke sikkert. Men Gamsten er klar på at det den siste tiden ikke har vært topp å være landslagsspiller.

– Jeg håper vi har fått en lærepenge. Nå må vi selv ta tak, for det er ikke moro å tape, sier han.

Forvent mer

John Arne Riise har i hvert fall fått en lærepenge etter at han nikket Liverpool ut av mesterligadansen i møtet med Chelsea. Backen, som sto for den eneste underholdningen på mandagens trening da han banket inn et fantastisk mål på volley, er klar over at det norske publikummet ikke har all verdens tillit til landslaget.

– Vi har mistet det som kjennetegnet oss defensivt. Vi må finne tilbake til det vi viste mot for eksempel Argentina. Det må forventes mer av oss enn det vi har levert i det siste. Vi skal vise oss som det laget vi er, lover han

Uttak tirsdag

– Laget? Vi får se på det i morgen (tirsdag). Det var en del spillere med litt tunge bein i dag. Vi skal se i morgen hva vi gjør. Da får spillerne vite hvordan laget blir, sa Åge Hareide.

Han har valgt å stenge tirsdagens trening på Ullevaal for utenforstående. Det betyr at mandagens restitusjonspregede økt var eneste mulighet til å kikke ham i kortene. Da kjørte han konsekvent en forsvarsfirer med Jarl André Storbæk, Tore Reginiussen, Brede Hangeland og John Arne Riise foran Jarstein.

Midtbanetrioen var det meste av tiden Per Ciljan Skjelbred, Martin Andresen og Christian Grindheim. Trioen på topp var Erik Nevland, John Carew og Tarik Elyounoussi.

Fredrik Strømstad, Vadim Demidov, Jan Gunnar Solli og Morten Gamst Pedersen avløste i en periode henholdsvis Skjelbred, Andresen, Nevland og Elyounoussi.

Morten Gamst Pedersen har ikke startet en landskamp på benken siden høsten 2004. Siden da har han spilt fra start alle 31 ganger han har vært i troppen.

Jarstein har to kamper som innbytter for Håkon Opdal, men ser ut til å få spille fra start for første gang. Opdal har en del tabber bak seg både i landslag og klubblag, og sliter også med et vondt kne.

– Håkon var litt uheldig i går, mens Rune har vært stabil i Rosenborg. Vi får se. Jeg skal diskutere litt med Jørn Jamtfall og tar også hensyn til det kroppslige, sa Hareide. (©NTB)

(©NTB)