Budfristen ute, NFF fornøyd med interessen

Fristen for å levere inn bud på norsk fotball for de neste fire årene gikk ut tirsdag. Norges Fotballforbund (NFF) er fornøyd med interessen.

- Vi har fått inn en rekke tilbud, men vi har ikke mulighet til å gå ut med hvem vi har fått dem fra. Vi må bruke den tiden vi har framover til å finne en best mulig løsning for norsk fotball, sa NFFs generalsekretær Karen Espelund til NTB.

I 2005 punget TV 2 og Telenor ut med 1 milliard kroner for rettighetene. Generalsekretæren ville ikke spå noe om TV-avtalen vil bli høyere eller lavere enn den nåværende.

- Det har jeg ikke noe grunnlag til. Vi går inn i forhandlingene med tre hensyn: Tilgjengelighet for flest mulig, at vi skal fylle tribunene på banene, og at NFF skal kunne hente ut mest mulig verdier av hva markedet er villig til å betale, sa Espelund.

I alt har Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball lagt ut 23 forskjellige pakker til salgs. Pakken er fordelt på TV, bredbånd, internett, mobil og radio.

Det som er klart er at TV 2 og Telenor er enige om å levere et felles bud på de nye rettighetene for norsk fotball fra 2009-2012.

- Gjennom et felles konsortium ønsker vi å videreføre vår nåværende satsing på norsk fotball, sier administrerende direktør Erik Nord i Telenor Media & Content Services og sjefredaktør Alf Hildrum i TV 2 Gruppen.

Partene kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer før Norges Fotballforbund har besluttet hvem som tildeles rettighetene.

Ifølge Kampanje skal NRK og den svenske MTG-gruppen også være aktuelle for deler av TV-rettighetene, men de vil ikke bekrefte at de har lagt inn bud.

NRK har kun bekreftet sin interesse for radiobiten. (©NTB)