Smertefri Brækhus håper på 17. mai-kamp

Cecilia Brækhus (t.v.) under boksekampen mot tyske Tatjana Dieckmann i Kiel forrige måned. Brækhus vant. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Les mer Lukk

Cecilia Brækhus er kvitt smertene. Hun kjenner ikke noe til ribbeinsskaden hun pådro seg i kampen mot tyske Tatjana Dieckmann. Nå håper hun på 17. mai-kamp.

Sport  

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Oslo (NTB-Per-Kristian Eriksen): – Jeg kjenner overhodet ikke noe til smertene nå. Formen er bra, så jeg håper jo virkelig på at det skal være mulig å bokse den planlagte kampen 17. mai, sier Brækhus til NTB.

Hun står med seks seirer på like mange kamper, og dersom alt går etter planene satser Kalle Sauerland på at hun skal bokse EM-kamp til høsten. I så måte er stevnet i Bayreuth 17. mai viktig.

De siste ukene har Brækhus trent i høyden i Sveits sammen med trener Ulli Wegner som fylte 66 år lørdag, og verdensmester Arthur Abraham. Treningen har vært veldig bra.

– Jeg har gått på ski, løpt mye og prøvd meg på sekken, men sparring er det ikke blitt noe av ennå. Jeg har måttet passe litt på det skadde ribbeinet. Derfor tok jeg meg 14 dagers helt treningsfri etter kampen mot Dieckmann i Kiel, sier Brækhus.

– Ser bra ut

Johannes Berendt i Sauerland Event sier han har stor tro på at det blir kamp på Cecilia 17. mai som planlagt.

– Det ser veldig bra ut akkurat nå. Hun er på plakaten, og alt tyder på at hun kommer til å gå en seksrunderskamp i Bayreuth, sier Berendt til NTB.

Han legger ikke skjul på at Brækhus har gjort framskritt på treningen. Hun er en del av Sauerland-miljøet og har glidd fint inn sammen med de mer meritterte proffene som er i denne stallen.

– Det funker veldig bra for meg. Alt på denne treningsleiren her i Sveits er 110 prosent bra. Derfor ser det virkelig ut som om jeg kommer til å gå i ringen igjen 17. mai, sier hun.

Sparring i Berlin

– Vi kommer til å være i høyden her i Sveits til 5. mai. Deretter blir det trening i Berlin fram til eventuell kamp i Bayern. Det er først etter at vi er kommet tilbake til Berlin jeg kommer til å få sparring.

– Det blir lagt opp til en ukes sparringstrening på meg, og det er først etter at jeg er kommet i gang med den treningen at den endelige beslutningen om kampen 17. mai kommer til å bli tatt.

– Det ser veldig lovende ut akkurat nå, og dersom jeg vet at jeg er 100 prosent bra, har jeg veldig lyst til å bokse igjen, sier Cecilia Brækhus til NTB.

– Vi håper å få se Cecilia i ringen så fort som mulig. Hun er med i planene våre for stevnet i Bayreuth, men foreløpig har hun ikke fått noen motstander, sier Johannes Berendt til NTB.