Fem GHB-overdoser på utested samme kveld

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

I løpet av 20 minutter ble fem personer kjørt til sykehus med overdose etter å ha brukt det farlige stoffet GHB på samme utested i Oslo

Alle overdosene skjedde i forbindelse med et musikkarrangement på konsertstedet Rockefeller i Oslo. Nå må daglig leder på Rockefeller i møte med politiet, skriver Dagsavisen.

Overdosene skjedde under klubbarrangementet Hed Kandi Disco Ball i Oslo fredag i forrige uke. Tre av personene med GHB-overdose ble funnet inne i lokalet og de to andre i to forskjellige gater like utenfor Rockefeller. Alle skal ha deltatt på arrangementet.

Også for åtte uker siden rykket politiet ut til Rockefeller på grunn av GHB-overdoser. Nå må daglig leder forklare seg for politiet, forteller ordenssjef John Finsberg ved Sentrum politistasjon.

– Det er bekymringsfullt for politiet at fem ungdommer tar overdoser av GHB i tilknytning til et slikt arrangement. Derfor vil vi følge opp dette med daglig leder av Rockefeller, sier Finsberg.

Alle de fem overdoseofrene ble kjørt til sykehus og berget.

Daglig leder Roar Gulbrandsen ved Rockefeller sier at forrige helgs GHB-overdoser er skremmende.

– Det er utrolig beklagelig, men det er helt håpløst for oss å avdekke all narkotikabruk selv om vi har et betydelig sikkerhetsopplegg på alle arrangementer, sier Gulbrandsen. (©NTB)