Minst åtte drept i skyting på skole i Jerusalem

Foto: Scanpix
Minst åtte personer er skutt og drept i et angrep mot en jødisk skole vest i Jerusalem torsdag.

Øyenvitner forteller at to væpnede menn løsnet skudd inne i skolens bibliotek, der rundt 80 personer oppholdt seg. Andre kilder opplyser at det kun var én gjerningsmann.

Også om lag 35 personer ble såret, ifølge israelske medier.

– Jeg så politi og sivilpersoner i skuddveksling med gjerningsmennene, sier et øyenvitne.

– Skytingen varte i om lag ti minutter.

Minst én gjerningsmann skal også ha blitt drept.

Bekymrede foreldre

Om lag 50 ambulanser kom til stedet, og politiet måtte holde tilbake bekymrede foreldre som lette etter barna sine. Skolen Merkaz Herav Yeshiva ligger i nabolaget Kyriat Moshe.

Politiet arbeidet torsdag kveld med å finne ut hvem som sto bak angrepet.

– Vi vet fremdeles ikke om det var terrorister involvert, sa polititalsmann Micky Rosenfeld til AFP like etter angrepet.

Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepet.

Sikkerhetsstyrker har vært i beredskap de siste tre ukene etter at Hizbollah anklaget Israel for drapet på Hizbollah-lederen Imad Moughniyah i Syria.

Israel har avvist anklagene.

– Forhandlingene fortsetter

På Gazastripen feiret væpnede palestinere nyheten om angrepet ved å skyte i luften. Det er tre dager siden Israel avsluttet en større militæroperasjon på Gazastripen, som kostet over 120 palestinere livet.

– Vi priser den heroiske operasjonen i Jerusalem, som var en naturlig reaksjon på sionistenes massakre, sier Sami Abu Zhuri fra Hamas.

– Det vil ikke bli det siste, sier Hamas om angrepet.

Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer på sin side skyteepisoden, mens Israel sier angrepet ikke vil ramme fredssamtalene med palestinerne.

– Disse terroristene forsøker å ødelegge mulighetene for fred, men vi vil uansett fortsette fredssamtalene, sier talsmann for det israelske utenriksdepartementet, Arye Mekel.

Dette regnes som det verste angrepet på mange år i Jerusalem. Det har ikke været noen angrep her i løpet av hele 2007.

Ingen har foreløpig påtatatt seg ansvaret for terrorhandlingen, men mange ser dette som et resultat av de siste dagers israelske angrep på Gazastripen, som har krevd over hundre liv- derav mange barn.

Mercaz Harav er en religiøs skole som ligger i Kiryat Moshe-kvarteret ved inngangen til Jerusalem. Skolen er et velkjent senter for jødiske studier som støtter bosettingene på Vestbredden. Det skal ha vært rundt 80 mennesker i bygningen.