Nytt vitne anklager Medhaug for voldtektsforsøk

Nytt vitne anklager Medhaug for voldtektsforsøk Les mer Lukk

En 51 år gammel kvinne fra Rogaland vitnet onsdag om hvordan Jan Birger Medhaug (55) skal ha forsøkt å voldta henne i 1977.

Foto:  
Et nytt vitne anklager nå Jan Birger Medhaug for voldtektsforsøk. Foto Alf Ove Hansen / SCANPIX

Vitnet var Medhaugs kjæreste i halvannet år fra 1975 til 1977. Mot slutten av forholdet skal Medhaug ifølge kvinnens vitnemål ha ønsket å ha samleie, til tross for at kvinnen, som da var 19 år, ikke delte ønsket. Hun ville vente til hun var gift, skriver Haugesunds Avis.

- På hybelen prøvde han å rive av meg klærne. Han klarte imidlertid ikke å gjennomføre noe samleie. Jeg sparket, slo og kløp ham for å få ham bort fra meg. Det var for meg en skremmende opplevelse, sa kvinnen i Gulating lagmannsrett onsdag.

Hun er et av tre vitner som den tidligere KrF-politikeren skal ha forgrepet seg på, ifølge advokat John Christian Elden. Vitnene føres i ankesaken for å sannsynliggjøre at Medhaug voldtok sin tidligere kjæreste Ann Karin Bleivik i 1993.

Medhaug ønsket å kommentere vitneprovet onsdag, og sa i retten at han hadde et greit forhold til kvinnen i 1977:

- Dette var en overraskende og ubehagelig vitneførsel.

Medhaugs forsvarer, advokat Bjørn O. Vikse, sier til Haugesunds Avis at han blir overrasket om kvinnens vitneprov får noen betydning for sakens utfall.

Ann Karin Bleivik tapte den sivile erstatningssaken mot Medhaug i Karmsund tingrett, men har anket saken til lagmannsretten. (©NTB)