Ungdoms-OL

Første gullet i boks

16-åringen Knut Masdal vant gull i ungdoms-OL i slalåm tirsdag. Det gir skiforbundet troen på at det er liv laga i norsk alpin skisport også i årene som kommer.

– Dette viser at det gror godt bak Aksel Lund Svindal. Med prestasjoner som dette får vi troen på framtiden, sier alpinsjef Jørund Li til NTB.

Fagernes-gutten Masdal lå på femteplass etter første omgang i rennet i Jaka tirsdag. Da var Askers Espen Lysdal best av de norske på annenplass, men han var uheldig og kjørte ut i finaleomgangen.

Knut Masdal holdt hodet kaldt og avsluttet glimrende til en velfortjent gullmedalje. Det er ingen tilfeldighet at nettopp han skulle klare dette, for han kommer fra en kjent alpinfamilie, der far Masdal har både 8.- og 15.-plass fra World Series og World Cup på slutten av 1960-tallet.

– Knut Masdal har vært med i flere år. Dette er en ung løper vi har lagt merke til, og han er en allsidig skiløper, så det er ikke bare slalåm som er hans disiplin, sier Jørund Li.

Nils Kristian Lager fra Bærum lå på 11.-plass etter første omgang. Han endte på 9.-plassen til slutt. Det er med på å vise at Norge ikke bare har toppen, men også en viss bredde på dette aldersnivået.

Ungdoms-OL fortsetter med storslalåm og super G, og Jørund Li er sikker på at det kan resultere i nye hyggelige norske plasseringer.