Her er Postmann Pats nye bil

Slik ser Royal Mail sine nye elektriske postbiler ut. Foto: Arrival / Royal Mail. Les mer Lukk

Internett jubler over Royal Mails nye elektriske postbiler.

Storbritannias elskelige postbud, Postmann Pat, har fått nytt kjøretøy. I disse dager ruller Royal Mail sine nye elektriske postbiler uti London. Og designet har fått internett til å juble.

Ord som «cute» (søtt) og «adorable» (bedårende) er ord som går igjen i tilbakemeldingene i sosiale medier, hvor likheten til Postmann Pats velkjente, røde postbil også blir behørig kommentert.

– Vi har testet ut elektriske kjøretøy før, men aldri med denne typen innovativt design. Vi ser fram til å finne ut av hvilke andre fordeler det kan tilføre vår flåte med 49.000 kjøretøy, sier Paul Gatti, direktør i Royal Mail fleet i en uttalelse gjengitt i flere britiske medier.

Les også: Åpner fabrikk for el-postbil

De nye postbilene er bygget av den engelske bil-produsenten Arrival, som har spesialisert seg på å produsere elektriske biler for kommersielle aktører. De har valgt å satse på superlette materialer som sammen med elektrisk motor skal kunne kutte driftskostnaden med femti prosent.

– Byer som London vil være svært tjent med å bytte til elektrisk, både hva støy og forurensning, sier administrerende direktør i Arrival i en uttalelse.

Les også: Solberg lover penger til nye politibiler