Kronprinsesse Mette-Marit feirer 44-årsdagen privat

Her ankommer kronprinsesse Mette-Marit middag i forbindelse med dronnings Sonja sin 80-årsdag på Bygdøy Kongsgård. Sin egen bursdag skal feires adskillig mer moderat. Les mer Lukk

Kronprinsessen fyller år lørdag og velger i likhet med kronprins Haakon i år å feire dagen uten offentlig oppstuss. 

– Kronprinsesse Mette-Marit skal feire dagen privat, med familie og venner, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Som vanlig sammenfaller fødselsdagen med skolestart for kronprinsbarna. Prins Sverre Magnus har skolestart en dag før storesøster, mandag.

Prinsen gikk i slutten av juli med krykker og foten i gips etter at han brakk ankelen i en sykkelulykke, men Slottet kan ikke opplyse om han er kvitt gipsen før han begynner i 7. klasse ved Montessoriskolen i Oslo mandag.

Les også: Mette-Marit på vei fra hjem til hjem

Storesøster og prinsesse Ingrid Alexandra begynner først tirsdag. I motsetning til de fleste andre i Norge født samme år blir det ikke debut på ungdomsskole, ettersom hun går på den internasjonale skolen på Bekkestua, som følger et annet system.

Kronprins Haakon fungerer for øvrig som regent i kong Haralds fravær fra 23. august, mens kongen er på offisielt besøk i USA.

I samme tidsrom skal kronprinsregenten blant annet til Genève torsdag for å delta på det årlige styremøtet i YGL Foundation, Verdens økonomiske forums avdeling for unge globale ledere, der kronprinsen har vært med siden 2005. I år ser det ut til at han, i motsetning til i fjor, kan rekke hjem til bryllupsdagen, nummer 16 i rekka, den 25. august.

Les også: Kronprinsesse Mette-Marit refser norsk presse