Utladet Northug kan gå glipp av Tour de Ski

Petter Northug
Petter Northug Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett av sesongens store mål står i fare for å ryke for en overtrent Petter Northug. Nå har han i underkant av tre uker på seg til å få tilbake overskuddet før rennstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er frisk og muskulaturen kjennes bra ut. Det går enkelt og greit på at batteriet ikke er på topp. Han har ikke det gode overskuddet. Kroppen er på en måte avslått, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til Nettavisen.

Det er foreløpig helt uvisst når Petter Northug er tilbake i skisporet. Han har ikke gått en eneste meter på ski den siste uka, skriver Adresseavisen (krever innlogging).

Full legesjekk

Northugs siste renn var i Lillehammer lørdag 3. desember. Han er ikke med til La Clusaz og kommende helgs verdenscuprenn.

I løpet av den siste uken har 30-åringen vært inne til full legesjekk. Ingenting tilsier at han er syk. Årsaken til svikten er ifølge treneren en lett overtrening i forbindelse med det siste høydeoppholdet for sesongstart.

Stig Rune Kveen betegner situasjonen som kjedelig. Knappen er mer av enn på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må bruke enda mer tid. Han har trent veldig lett og kort, han har så vidt rørt på seg de siste dagene. Han har vært ute og småjogget og gjennomført lett styrketrening. Fortsatt er det hvile som gjelder i noen dager til, sier Kveen.

– Vi håper ikke det

Northug bør være i trening om ikke altfor lenge hvis det skal bli start i Tour de Ski. Der er 1. etappe nyttårsaften i Val Müstair.

Northugs trener svarer slik på om det nå er fare for at Tour de Ski går uten en av Norges største stjerner.

– Det er vanskelig å si. Vi håper ikke det. Heldigvis er det veldig lenge til VM, sier Kveen.