11:16

Jensen måtte forklare seg om ubetalt oppussing

Eirik Jensen (59) engasjerte en håndverker han fikk anbefalt av informanten sin, Gjermund Cappelen, da han skulle pusse opp et bad i 2005. Han har aldri betalt for jobben.
11:12

Rekordmange allierte soldater øver vinterkrig i Norge

Aldri har så mange utenlandske soldater trent på å mestre kulde. 57 deltakere fra 11 land deltar nå på vinterkurs hos Forsvarets vinterskole på Elverum. Noen av dem har aldri sett snø.
10:46

Over 70.000 mottok NAV-støtte i utlandet

I alt 74.500 personer mottok støtte fra Nav i utlandet i 2015. Alderspensjon var den vanligste ytelsen å motta, viser tall fra SSB.
10:36

Fyllekjørte ti meter, dømt til fengsel

En kvinne i 20-årene fikk bot og må også sone 18 dagers fengselstraff etter ti meters fyllekjøring på en bensinstasjon.
10:06

Brekke: Telenor kan dø som selskap

Etablerte teleselskaper er utsatt for så stor konkurranse at Telenor og andre selskaper kan være borte om ti år, sier Telenor-sjef Sigve Brekke.
09:42

Nå kan du sjekke pensjonsgebyret ditt

Sparer du til pensjon? Da bør du sjekke gebyrene på pensjonssparingen din, mener Forbrukerrådet.
09:23

Snåsamannen: – Trump blir skutt

«Snåsamannen» Joralf Gjerstad (90) hevder Donald Trump vil bli skutt og drept som USAs 45. president. 
09:04

Scandic hotels overtar Grand Hotel i Oslo

Scandic Hotels har inngått avtale med eiendomsselskapene Pandox og Eiendomsspar om å overta driften av fem hoteller i Norge, deriblant Grand Hotel, samt to i Sverige og ett i Danmark.
08:30

Realitydeltaker vil saksøke Trump

Tidligere «The Apprentice»-deltaker Summer Zervos, som hevder Donald Trump har trakassert henne seksuelt, vil saksøke Trump for ærekrenkelser.
08:20

Tusenfryd betaler erstatning til ansatt etter ulykke

Tusenfryd har valgt å betale erstatning til en 19 år gammel mann som ble alvorlig skadd i en ulykke i fornøyelsesparken i 2015.
07:58

Speilblanke veier mange steder i Sør-Norge

Svært glatte veier skapte store problemer for mange bilister i Sør-Norge natt til onsdag og på morgenkvisten.
07:03

Mann funnet på gangvei etter utforkjøring på Romerike

Lillestrøm (NTB): En mann er kjørt til Ullevål sykehus etter en utforkjøring på Skjetten i Akershus tidlig onsdag morgen. Mannen ble funnet bevisstløs på en gangvei.
06:59

Russland forlenger Snowdens opphold

Varsleren Edward Snowden har fått forlenget sin oppholdstillatelse i Russland, melder nyhetsbyrået Reuters.
06:46

Vinterstorm, men ikke ekstremvær i Nordland

En skikkelig vinterstorm treffer Nordland onsdag kveld, men ekstremvær blir det ikke. Mildvær etterfulgt av kulde gir trolig svært vanskelige kjøreforhold.
06:41

Ny australsk etappeseier på hjemmebane

Syklistene holdt lenge følge på den tøffeste etappen i Australias største sykkelritt. I den siste bakken avgjorde hjemmefavoritten Richie Porte.
06:21

Tre Zucca-assist ikke nok for Rangers

Mats Zuccarello bidro med tre målgivende pasninger for New York Rangers, men det var ikke nok til å hindre 6-7-tap mot Dallas Stars.
06:17

Vergeforeningen bekymret for unge asylsøkere

Oslo (NTB): Vergeforeningen får daglig bekymringsmeldinger fra verger som ikke vet hva de skal gjøre for enslige, mindreårige på asylmottak. Foreningen er bekymret for de unge asylsøkerne.
06:11

Schmid gir seg etter OL-sesongen

Kombinertløper Jan Schmid drømmer om topplasseringer i OL i 2018, men innrømmer at neste sesong blir hans siste.
05:44

Journalist drept i Honduras

Tegucigalpa (NTB-AFP): En journalist er skutt og drept av menn i politiuniform nord i Honduras, opplyser sykehuskilder.
05:42

Amerikanerne er så langt lite fornøyd med Trump

Bare 40 prosent av amerikanerne er fornøyd med måten Donald Trump har håndtert overgangen fra valget til denne ukas innsettelse på, viser en meningsmåling utført for CNN.
05:38

Paul Ryan langer ut mot benådning

Lederen for Representantenes hus, republikaneren Paul Ryan, sier president Barack Obamas avgjørelse om å gjøre om straffen til Chelsea Manning er «fullstendig skandaløs».
05:25

Spesialenheten må be om ekstra tid

Etter én ukes utspørring av politimann Eirik Jensen i retten innser Spesialenheten for politisaker at de må be dommeren om lengre tid.
05:13

Bransjen vil beholde reguleringen av kornmarkedet

Oslo (NTB): Felleskjøpets konkurrenter vil gjerne at samvirket beholder rollen som regulator i kornmarkedet. Regjeringen ønsker å flytte oppgave til Landbruksdirektoratet.
05:10

Samsung-topp i høring bak lukkede dører

Seoul (NTB-AP): Samsung-toppen Lee Jae-yong avhøres onsdag bak lukkede dører av en dommer i Sør-Korea. Påtalemyndigheten mener han må pågripes for bestikkelser, underslag og for å ha løyet under ed.
05:07

USA med over fire milliarder kroner til klimafond

Washington (NTB-AFP): Den utgående Obama-administrasjonen kunngjør at den bidrar med en halv milliard dollar til Det grønne klimafondet, tre dager før Donald Trump tar over i Det hvite hus.
05:00

Trump avlegger eden med Lincolns bibel

Når Donald Trump avlegger eden fredag, vil han legge hånden sin på samme bibel som Abraham Lincoln brukte for 156 år siden.
04:26

Amerikanske selskaper føler seg mindre velkomne i Kina

Beijing (NTB-AP): Åtte av ti amerikanske selskaper i Kina føler seg mindre velkomne der enn før. Ett av fire selskaper har flyttet deler av driften ut av landet eller planlegger å gjøre det.
04:12

Avføringspiller brukes som slankekur

De siste seks årene har salget av avføringspiller økt med 27 prosent. Apotekansatte forteller om jenter helt ned i 16-årsalderen som bruker pillene som slankekur.
04:11

Australia utelukker ikke fortsatt MH370-søk

Sydney (NTB-DPA-AFP): Den australske regjeringen sier at søket etter det forsvunne Malaysia Airlines-passasjerflyet MH370 kan starte opp igjen i fremtiden om det dukker opp ny og troverdig informasjon.
03:33

ENI Norge forsikrer om forsvarlig drift på Goliat

Hammerfest (NTB): Oljeselskapet ENI Norge har svart Petroleumstilsynet om Goliat og lover forsvarlig drift. En revidert plan skal være klar innen 7. mars.
02:47

Lundteigen vil kvitte seg med Kvikkas

Oslo (NTB): Kutt i lørdagsavisene betyr færre aviser å distribuere for Kvikkas, men staten betaler fortsatt full pris. Per Olaf Lundteigen (Sp) vil kutte ut Kvikkas og la Posten ta tilbake lørdagsdistribusjonen.
02:24

Obama holder sitt siste pressemøte som president

Washington (NTB-Ritzau): USAs avtroppende president Barack Obama holder onsdag ettermiddag sin siste pressekonferanse før han forlater embetet, opplyser Det hvite hus.
02:22

Første aboriginer utnevnt til australsk statsråd

Canberra (NTB-AP): Australias statsminister Malcolm Turnbull har omorganisert regjeringen sin. For første gang i landets historie er en urinnvåner blitt statsråd.
01:52

Ingen kvinner til Husbanken-intervju

Oslo (NTB): Ingen av de kvinnelige søkerne til jobben som ny direktør i Husbanken ble kalt inn til intervju, selv om de oppfylte de opprinnelige kravene til stillingen.
01:50

Enken etter Orlando-skytter siktet

Los Angeles (NTB-AFP): Enken etter mannen som drepte 49 mennesker på en nattklubb for homofile i Orlando i Florida i fjor, er siktet for terrorrelatert lovovertredelse og for å ha hindret politiets arbeid.
01:08

Øyne rettet mot Assange etter reduksjon av Mannings straff

Barack Obamas avgjørelse om å redusere fengselsstraffen til varsleren Chelsea Manning med 28 år, har igjen skapt oppmerksomhet rundt Julian Assange.
01:02

Barnehagebarn stresset av lange dager

En studie av de yngste barnehagebarna viser at de som er lengst i barnehagen blir mer stresset enn dem har kortere dager.
00:44

Brende kondolerer etter feilbombing i Nigeria

Utenriksminister Børge Brende (H) sender kondolanser til ofre og familier av de over 50 personene som ble drept i et flyangrep mot en flyktningleir nordøst i Nigeria. Landets forsvar sto bak angrepet.
00:20

Njåstad skeptisk til vestlandsregion uten Rogaland

Frps Helge André Njåstad mener en ny vestlandsregion har lite for seg dersom bare Hordaland og Sogn og Fjordane går sammen. Det provoserer fylkesordfører Jenny Følling (Sp) i Sogn og Fjordane.
00:03

Beleiret syrisk by avskåret fra nødhjelp

Nødhjelpsleveransene til byen Deir al-Zor øst i Syria er avbrutt på grunn av kraftige kamper, opplyser Verdens matprogram (WFP).
I går 22:25

Obama benåder Chelsea Manning

President Barack Obama benåder Chelsea Manning, som er dømt til 35 års fengsel for å ha lekket store mengder hemmeligstemplede dokumenter til WikiLeaks.
I går 22:12

Frykter regjeringen kan åpne for hundejakt på ulv

Et av regjeringens tolv tiltak i redegjørelsen om ulv som ble lagt fram tirsdag, innebærer en utredning av erfaringer med hundejakt på ulv. Ifølge NOAH kan det ende med blodige kamper i skogen.
I går 22:02

Putin anklager Obama for å sverte Trump

Russlands president Vladimir Putin anklager Obama-administrasjonen for å baktale og sverte USAs påtroppende president Donald Trump.
I går 21:14

Northug skråsikker på VM-deltakelse

Langrennsstjernen Petter Northug (31) er klar på at formen skal være tilbake til VM i Lahti. 
I går 21:13

Stakk av etter påkjørsel av kvinne

En bilfører stakk fra stedet etter å ha kjørt på en kvinne i 30-årene på riksvei 25 i Elverum tirsdag kveld. Kvinnen ble bare lettere skadd.
I går 20:41

Russisk langrennsstjerne konkurrerte tross dopingsuspensjon

Den russiske langrennsstjernen Maxim Vylegzjanin er suspendert på grunn av mistanke om brudd på dopingreglene. Likevel gikk han to skirenn i hjemlandet.
I går 19:58

Elektronisk «tatovering» overvåker uønskede kroppslyder

En ny, anvendelig elektronisk «tatovering» på størrelse med et miniplaster kan brukes til medisinske formål som å overvåke hjerterytmen, men også til å kommunisere med droner og spille Pac-Man med stemmen.
I går 19:39

Mange med bruddskader til Oslo legevakt

Glatte fortau og gater i Oslo gjør at det strømmer inn med folk med bruddskader til hovedstadens legevakt.
I går 19:26

Jensen ble hardt presset om penger og telefoner

Mange og detaljerte spørsmål om kontakten mellom ham og hasjsmugleren Gjermund Cappelen ble utmattende og vanskelig å svare på for politimannen Eirik Jensen.
I går 19:22

Se hva som plutselig sto parkert i gata

Denne blir snart å finne i en bilbutikk nær deg.
I går 18:11

Dieselforbudet i Oslo avblåst

Dieselforbudet i Oslo ble opphevet av Bymiljøetaten tirsdag kveld, tolv timer etter at det ble innført.
I går 18:08

Nå kan du eie ditt eget øyparadis

Har du alltid drømt om å eie din helt egen øy? Her er fem som ligger på markedet nå om du har noen titalls millioner til overs.
I går 18:08

Boikotter ny bok om krigsmedaljer

– Jeg vil ikke engang kjøpe boken, sier historiker Arvid Petterson om en bok om dekorering av glemte krigshelter, selv om den bygger på hans egne bidrag.
I går 17:51

Pastor pågrepet etter Mugabe-profeti

En pastor i Zimbabwe er pågrepet og må møte i retten etter å ha spådd at landets aldrende leder Robert Mugabe kommer til å dø 17. oktober.
I går 17:50

Mange drept i feilbombing av flyktningleir i Nigeria

Minst 52 mennesker er drept og 120 er såret i et flyangrep mot en flyktningleir nordøst i Nigeria, opplyser Leger Uten Grenser. Nigeria innrømmer å ha stått bak angrepet og kaller det feilbombing.
I går 17:24

Carlsen benyttet seg av kjempetabbe

Magnus Carlsen vant mot vidunderbarnet Wei Yi i 4. runde av Wijk aan Zee-turneringen i sjakk etter at kineseren gjorde en stor tabbe.
I går 17:05

– Alle som eier egen bolig bør måle radonnivået i vinter

Radon i inneluften øker risikoen for lungekreft og tar rundt 300 liv hvert år. I et prøveprosjekt lånes radonmålere ut gratis på bibliotek i Oslo og Bærum.
I går 16:41

– Dette er verdens mest innovative land

De nordiske landene dominerer lista, med Sverige nesten helt på topp. 
I går 16:40

UD fraråder nordmenn å reise til Gambia

Utenriksdepartementet anbefaler å avstå fra å reise til det afrikanske landet med mindre det er strengt nødvendig.
I går 16:27

Atlanterhavsparken er blitt millionbutikk for Sunnmøre

Akvariet utenfor Ålesund skaper årlig ringvirkninger på 60 millioner kroner i sin region.
I går 16:01

Hva er det egentlig med denne NOx-en?

Hva er egentlig NOx, og er gassen en klimasynder? Er diesel eller bensin verst, med tanke på NOx? Og hva har ozon med saken å gjøre?
I går 16:01

Ønsker heller femdobling av bompenger enn dieselforbud

Miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) håper samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) snart gir grønt lys for tiltaket, men Frp-ministeren avviser at det blir en mulighet med det første. 
I går 15:48

Slik gikk det med 82 av verdens børser i 2016

I fjor steg indeksen IBC i Venezuela med hele 117 prosent, og var med det den aksjeindeksen i verden som steg mest. Verst gikk det med børsen i Kenya, hvor Nairobi Securities Exchange Ltd 20 falt med over 21 prosent.
I går 15:48

Volvos SUV-versting går ned 100.000 kroner i pris - nå skal salget økes

Volvo XC90 T8 er en eventyrlig salgssuksess. I 2017 reduseres prisen - og nå er salgsmålet for året oppe i firesifret antall.
I går 15:33

Bekymret Jensen fikk ikke kontakt med Cappelen

Etter at politiet i Asker og Bærum pågrep Gjermund Cappelen like før juli 2013, forsøkte Eirik Jensen å få tak ham i en rekke ganger.
I går 15:32

Norge blåste Brasil av VM-banen

Bjarte Myrhol og de norske håndballgutta styrer videre mot VM-moro i OL-byen Albertville. Etter 39-26 over Brasil blir det trolig åttedelsfinale i alpeområdet.
I går 15:30

Skolebuss veltet i Troms

En skolebuss har veltet i Brøstadbotn i Troms. Flere av de sju elevene som var om bord, er tatt med av ambulanse for å bli sjekket av helsepersonell.
I går 15:24

Såpeglatte veier skaper trafikkaos flere steder

Mange steder i landet fører underkjølt regn til store trafikkproblemer. Bare på E6 mellom Ås og Moss har det vært minst 16 trafikkuhell tirsdag.
I går 15:05

Staten: – Breivik ser på seg selv som en ung Adolf Hitler

Anders Behring Breivik er en mann med et oppdrag. Han ser på seg selv som en ung Adolf Hitler, mener regjeringsadvokat Fredrik Sejersted.
I går 14:38

Tidligere Yara-topp dømt til sju års fengsel

Tidligere Yara-topp Kendrick T. Wallace er i lagmannsretten dømt til sju års fengsel for grov korrupsjon i Libya og India.
I går 14:25

Geraldine Forster (72) reiser verden rundt med sekk på ryggen

– Jeg nekter å sitte hjemme og samle støv, sier backpacker-bestemoren som nå er ute på reise på syvende året.
I går 14:24

Oslo katolske bispedømme tapte mot staten

Oslo katolske bispedømme tapte søksmålet mot staten, som har krevd tilbakebetalt 40 millioner kroner i medlemsrotsaken. – Vi er skuffet over dommen, uttaler bispedømmet.
I går 14:02

– Det at vi har fått utdelt en klitoris, må være et tegn på at vi skal nyte sex

Forfatterne Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann mener folk vet overraskende lite om kvinnekroppen.
I går 13:31

Kommersielt innhold
130 millioner i VikingLotto-potten!

VikingLotto-potten har holdt seg stabilt god flere onsdager på rad, og kanskje er det du som stikker av med ukas pott?
I går 13:25

Theresa May varsler fullt brudd med EU

Storbritannias statsminister Theresa May vil ha britene ut av det indre marked. Det er klargjørende, men ingen fasit, mener europaminister Frank Bakke-Jensen.
I går 13:19

Lund Svindal operert – sesongen over

Aksel Lund Svindal tvinges til å avslutte årets sesong som følge av kneproblemene.
I går 13:19

Uværet beveger seg mot Nord-Norge fra Grønland

Onsdag kveld er det fare for vind opp mot orkan styrke i Nordland, Troms og Vest-Finnmark. Lavtrykket befant seg tirsdag formiddag over Grønland.
I går 12:49

Aina Stenersen (Frp) tar sterk avstand fra partifellens «trønderske banneord»

Mandag ettermiddag la studieleder Kristin Brataas i Nordre Aker FrP ut en Facebook-post hvor hun med grove og rasistiske ord betegnet miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG). Posten ble litt senere beordret fjernet av leder i Oslo Frp, Aina Stenersen.
I går 12:04

Bayan hengt ut med falske nakenbilder på «mannegruppe»

Malika Bayan, kvinnen som ble nektet adgang til en frisørsalong fordi hun bar hijab, er koblet til nakenbilder som er lagt ut på facebooksamfunnet «Mannegruppa Ottar».
I går 11:03

I dag blir EU blåere

En avtale mellom sosialdemokratene og de konservative er brutt idet EU-parlamentet i dag velger president. Sosialdemokraten Martin Schulz blir trolig erstattet av høyresidens Antonio Tajani.
I går 10:57

Politiet jakter denne mannen etter McDonalds-ran

Kjenner du igjen raneren? Oslo politidistrikt ber om tips og eventuelle observasjoner. 
I går 10:03

Sponset
5 myter og fakta om håravfall

Dette må du vite om hårtap.
I går 09:56

Slik ser Oslo-luften ut på dieselforbud-dagen

Forurensning? Hvilken forurensning..?
I går 09:38

LO-Gerd tror viktig EØS-strid blir avklart før LO-kongressen

LO-leder Gerd Kristiansen erkjenner at det er i strid med LO-kongressens vedtak om EØS, at en arbeidslivsdom i norsk Høyesterett kan ankes til overvåkingsorganet ESA i Brussel.
I går 09:29

Lavrov: – Amerikanske diplomater spionerer på oss

Amerikanske diplomater anklages for spionasje i Russland av landets utenriksminister Sergej Lavrov. Blant annet skal diplomatene ha arbeidet under falske identiteter.
I går 08:48

Disse lastebilene renser faktisk luften

Slipper unna dieselforbudet i Oslo.
I går 07:53

Letingen etter Malaysia Airlines-fly innstilles

Nesten tre år etter at Malaysia Airlines MH370 forsvant, har Australia, Malaysia og Kina innstilt undervannssøket etter flyet.
I går 07:40

– EUs frie bevegelse gir oss sosial dumping og må reformeres

– De svenske fagforeningene må få rett til å forsvare sine avtaler. Det tillater ikke EU-regelverket nå, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven til ABC Nyheter.
I går 07:30

Jensen for åpne dører etter lunsj

Spesialenheten avsluttet den lukkede delen av rettssaken mot Eirik Jensen (59) til lunsj.
I går 06:57

Redd Barna: Kampen mot fattigdom går for sakte

Davos (NTB): Verdens ledere har forpliktet seg til å utrydde ekstrem fattigdom innen 2030. Med dagens tempo vil de ikke nå målet før om 452 år, påpeker Redd Barna.
I går 06:53

Ny utbygging på norsk sokkel

Olje- og energidepartementet har godkjent utbyggingsplanene for to nye felt i Nordsjøen. Det første åpner allerede i høst.
I går 06:35

Folkehelsa vil gi flere influensamedisinen Tamiflu

Oslo (NTB): Siden pandemien i 2009 har norske leger skrevet ut stadig færre resepter på Tamiflu. Nå ber Folkehelseinstituttet leger vurdere å skrive ut legemiddelet til flere.
I går 06:17

Pedersen kan starte hardkjøret igjen

Sverre Lunde Pedersen har fått undersøkt kroppen etter EM-kollapsen. Svarene viste at han kan starte treningen fram mot VM på hjemmebane for fullt igjen.
I går 06:16

Trump møtte Martin Luther King juniors sønn

New York (NTB-AP-TT): USAs nært påtroppende president Donald Trump møtte Martin Luther King juniors sønn i Trump Tower. De to skal ha hatt et konstruktivt møte om landets stemmesystem.
I går 06:14

Zlatan: - Pogba takler presset

Manchester Uniteds Paul Pogba hadde en svak kamp mot erkerival Liverpool søndag, men lagkamerat Zlatan Ibrahimovic mener franskmannen vil reise seg.
I går 06:09

Dieselforbudet fortsetter trolig onsdag

Vegtrafikksentralen melder om en liten nedgang i trafikken på veiene i Oslo i morgentimene. Det er uvisst hvor mye som skyldes dieselforbundet.
I går 05:44

SAMAK-rapport: Økt sosial dumping i luftfarten

Oslo (NTB): Sosial dumping er et økende problem i luftfarten, ifølge en rapport fra de nordiske landsorganisasjonenes samarbeidskomité (SAMAK).
I går 05:30

Salget av dieselbiler faller

Oslo (NTB): En uke før dieselforbudet i Oslo var et faktum, viste salgsstatistikken at diesel er blitt mindre populært blant dem som kjøper nye biler. Snaut hver tredje nye personbil i 2016 var en dieselbil.
I går 05:17

Tre drept i selvmordsangrep i Nigeria

Maiduguri (NTB-AFP): Minst tre personer ble drept og 15 såret i et Boko Haram-angrep på et universitetsområde nordøst i Nigeria, ifølge politiet.
I går 05:04

Staten: – Tingretten tok feil i Breivik-saken

Oslo tingrett la terskelen for lavt for hva som innebærer et menneskerettighetsbrudd i Breivik-saken, mener staten.

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden