Mat og drikke

Brune pinner: Her får du oppskriften

Brune pinner er lukten av jul og bestemors kakebokser og er gjerne en av julas syv slag. Her får du oppskriften!

(Foto: MatPrat.no)

Brune pinner

Tid
40 min
Porsjoner
1

Brune pinner hører julen til og er veldig lettvinn å bake. Tilsett sirup og kanel for å sette den gode smaken.

Ingredienser

  • 200 gram smør (romtemperert)
  • 200 gram sukker
  • 1 eggeplomme
  • 1 spiseskje lys sirup
  • 0,5 teskje malt kanel
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 1 teskje natron
  • 300 gram hvetemel
  • Pensling og dryss: 1 stykk sammenvispet egg
  • 1 desiliter sukker
  • 1 desiliter hakkede mandler

Slik gjør du

Rør romtemperert smør og sukker sammen til det blir luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin. Du kan også bruke en håndmikser.

Ha i sirup og eggeplomme.

Vend inn resten av de tørre ingrediensene, men sørg for å holde litt igjen på melet for justering underveis. Elt deigen raskt sammen.

Del deigen i seks emner. Trill hvert emne til en tynn pølse og legg de på et stekebrett med bakepapir. Legg to til tre pølser på hvert brett. Trykk ut til 4-5 millimeter tykkelse med fingrene.

Pensle over med egg og dryss på sukker og hakkede mandler. De brune pinnene stekes høyt i ovnen på 175 °C i cirka 12-14 minutter.

Etter steking, skjær pinnene opp i 1,5-2 centimeter brede stenger på skrå mens de ennå er varme. Pinnene avkjøles deretter på rist.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.