Mat og drikke
Brune pinner: Her får du oppskriften
Brune pinner er lukten av jul og bestemors kakebokser og er gjerne en av julas syv slag. Her får du oppskriften!
Brune pinner
40 min
1
Brune pinner hører julen til og er veldig lettvinn å bake. Tilsett sirup og kanel for å sette den gode smaken.
Slik gjør du
Rør romtemperert smør og sukker sammen til det blir luftig og hvitt i en kjøkkenmaskin. Du kan også bruke en håndmikser.
Ha i sirup og eggeplomme.
Vend inn resten av de tørre ingrediensene, men sørg for å holde litt igjen på melet for justering underveis. Elt deigen raskt sammen.
Del deigen i seks emner. Trill hvert emne til en tynn pølse og legg de på et stekebrett med bakepapir. Legg to til tre pølser på hvert brett. Trykk ut til 4-5 millimeter tykkelse med fingrene.
Pensle over med egg og dryss på sukker og hakkede mandler. De brune pinnene stekes høyt i ovnen på 175 °C i cirka 12-14 minutter.
Etter steking, skjær pinnene opp i 1,5-2 centimeter brede stenger på skrå mens de ennå er varme. Pinnene avkjøles deretter på rist.
Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.
juleideer fra kreative ideer