Arrangørbuss kjørte over utøvere i deltakerlandsbyen

Historiens første «Europa-OL» rystes av en alvorlig ulykke før åpningsseremonien.

Tre østerrikske svømmere ble torsdag morgen påkjørt av en buss i utøverlandsbyen til de europeiske lekene som starter fredag.

I videoen du kan se øverst i denne saken kan du se en gruppe på fem personer komme gående på et fortau, før en buss kommer i stor fart og krysser gangveien.

Noen av utøverne havner under bussen, mens andre akkurat kommer seg unna.

Kritisk skadet

Tilstanden for en av dem er kritisk. Ifølge et østerriksk pressebyrå har den 15 år gamle synkronsvømmeren Vanessa Sahinovic blitt lagt i kunstig koma.

– Sahinovic har pådratt seg mange brudd, og det er nødvendig med flere operasjoner, sier Cristoph Mierau, en talsmann for sykehuset.

I tillegg til Sahinovic ble også Luna Payer fløyet tilbake til Wien for behandling, mens Verena Breit kunne dra tilbake til utøverlandsbyen etter å ha fått behandling lokalt.

Sjokkert

– Vi er sjokkerte av denne hendelsen og har gjort alle mulige tiltak, sier generalsekretær Peter Mennel i den østerrikske olympiske komiteen.

– Det er en fryktelig ulykke, og tankene våre går til de involverte utøverne, familiene deres og til resten av den østerrikske delegasjonen, sier en talsmann for lekene ifølge BBC.

Hendelsen skal nå etterforskes av politiet.

De europeiske lekene åpner for første gang i Baku fredag og varer til 28. juni.

20 ulike idretter er med i lekene og Norge er representert ved blant andre Grace Bullen (bryting), Bartosz Piasecki (fekting), Stig-André Berge (bryting), Kristian Blummenfelt (triatlon) og Tore Brovold (skeet).

Personvernpolicy