Meny
kommunesammenslåing
Hareides nei til kommunetvang får Vedum til å juble
KrF påfører regjeringen et nederlag i kommunereformen når partiet sier ja til at Leka og Bindal kommuner likevel ikke må tvinges sammen med Vikna og Nærøy.
Jan Tore Sanner utløser internt rabalder i Troms og Finnmark Sp
Regjeringen har mot Senterpartiets vilje bestemt at Finnmark og Troms skal slå seg sammen. Nå barker Sp-lagene i de to fylkene sammen i strid om hvor fylkeshovedstaden skal ligge.
Full krangel om «navnekupp» på Vestlandet
Hordaland og Sogn og Fjordane har vedtatt å slå seg sammen til en region de vil kalle Vestlandet. Reaksjonene fra resten av Vestlandet er skarpe.
Alle kuer må ha nytt nummer og ny øreklips når kommunene slår seg sammen
Tro det eller ei: Når kommuner slår seg sammen, krever det omregistreringer av alskens data i opptil 600 ulike registre.
Disse to småkommunene må si opp 600 avtaler fordi de slår seg sammen
Krangel om kommunesammenslåing er så sin sak. Ordfører Ove Vollan i Rissa gir et gløtt bak kulissene om hvor mye arbeid det er å slå seg sammen med naboen Leksvik.
Vedum på vippen: – Klar for å samarbeide med alle
– Det er sakene som avgjør, ikke hvem vi liker best, sier Trygve Slagsvold Vedum. Han håper på mindre politisk spill i tiden som kommer.  
Fem sammenslåtte Østfold-kommuner har fått nytt navn
Tirsdag ble det klart at Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad skal hete Indre Østfold når de 1. januar 2020 slås sammen til en ny storkommune.
Støre lover å gjøre Grande målløs
Jonas Gahr Støre ble utfordret på EØS og klima, lovet at EØS ikke er problem for norske arbeidstakere og å gjøre Venstre-lederen målløs med nye klimatiltak.
Aldri før har færre kommuner vært under administrasjon
I desember 2016 var 47 kommuner registrert i Robek. Nå er det bare 27 kommuner igjen. Det er det laveste tallet siden Robek-listen ble etablert i 2001.
Erna Solberg advarer kommuner mot å kutte formuesskatten
Statsminister Erna Solberg (H) støtter ikke finansminister Siv Jensens oppfordring til konkurranse mellom kommunene om lavere formuesskatt.
Populært