Meny
kommunesammenslåing
Aldri før har færre kommuner vært under administrasjon
I desember 2016 var 47 kommuner registrert i Robek. Nå er det bare 27 kommuner igjen. Det er det laveste tallet siden Robek-listen ble etablert i 2001.
Erna Solberg advarer kommuner mot å kutte formuesskatten
Statsminister Erna Solberg (H) støtter ikke finansminister Siv Jensens oppfordring til konkurranse mellom kommunene om lavere formuesskatt.
Lindås, Radøy og Meland blir storkommunen Alver
Alver kommune blir fra 1. januar 2020 en av de største kommunene i Hordaland.
Om få år bor 1,7 millioner nordmenn i en ny kommune
Regjeringens prestisjereform har skapt støy og Høyre-statsråd Jan Tore Sanner var lenge nederlagsdømt. Inntil i går.
Flertall mot tvungen kommunesammenslåing
56,4 prosent mener at det ikke burde brukes tvang der innbyggerne i kommunene har gått imot sammenslåing, viser ny meningsmåling.
74 kommuner forsvinner fra kartet
Antall kommuner kuttes fra 428 til 354 med tvang i elleve tilfeller. Det har Stortingets kommunalkomité kommet fram til.
– Sp tviholder på godt betalte ordførere framfor å tilby gode tjenester
Frp i nord vil ha frivillig kommunesammenslåing i kommende stortingsperiode, men får så hatten passer fra Sogn og Fjordane: - Enkelte her får panikk av Sps vekst.
Derfor vil Hadia Tajik frede noen av Siv Jensens skattekutt
Partiledelsen møtte motbør i Arbeiderpartiets landsmøte på at bare 15 av de regjeringens 21 milliarder kroner i skattekutt skal tas igjen hvis Arbeiderpartiet kommer til makten. Hadia Tajik har en forklaring.
Stortingsflertallet gjør fire Senja-kommuner til én
Den innbitte striden om kommunesammenslåing i Berg kommune på Senja, endte med at flertallet i kommunestyret ba Stortinget avgjøre saken. I dag kom svaret.
Populært