kommunesammenslåing
Helga Pedersen mener Finnmark må avvise avtalen med Troms om nytt storfylke
Fylkestinget i Finnmark må avvise avtalen om sammenslåing med Troms til et nytt storfylke, mener leder av Tana Ap og tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen.
Troms og Finnmark enige om sammenslåingsavtale
Troms og Finnmark er enige om en sammenslåingsavtale – navnet blir Troms og Finnmark fylkeskommune.
Klart for nye Trøndelag
Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag forsvinner nå fra skiltene langs veien. Fra nyttår er det klart for det sammenslåtte Trøndelag fylke.
Kommunene får selv velge kommunevåpen
Over hundre kommuner skal slå seg sammen de neste årene, og nå er loven endret slik at kommunene selv kan få bestemme hvordan kommunevåpnene skal se ut.
Oppegård og Ski skal hete Nordre Follo kommune
Oppegård kommune og Ski kommune skal slås sammen til én kommune fra 1. januar 2020. Navnet på kommunen er Nordre Follo kommune.
Vedum: – Regjeringen har forsøkt å svekke folkets mening
Mange velgere forstod ikke konsekvensene av hva de stemte i folkeavstemningen om kommunesammenslåing. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum tror regjeringen bevisst har skapt problemer og usikkerhet. 
Rapport: – En risiko for at mange velgere ikke forstod konsekvensene av egen stemmegivning
Folkeavstemningene om kommunesammenslåing får krass kritikk. Forskeren bak en ny rapport mener departementet ikke ga tilstrekkelig informasjon. 
Hareides nei til kommunetvang får Vedum til å juble
KrF påfører regjeringen et nederlag i kommunereformen når partiet sier ja til at Leka og Bindal kommuner likevel ikke må tvinges sammen med Vikna og Nærøy.
Jan Tore Sanner utløser internt rabalder i Troms og Finnmark Sp
Regjeringen har mot Senterpartiets vilje bestemt at Finnmark og Troms skal slå seg sammen. Nå barker Sp-lagene i de to fylkene sammen i strid om hvor fylkeshovedstaden skal ligge.
Full krangel om «navnekupp» på Vestlandet
Hordaland og Sogn og Fjordane har vedtatt å slå seg sammen til en region de vil kalle Vestlandet. Reaksjonene fra resten av Vestlandet er skarpe.