Meny
kommunesammenslåing
Rødt: – Én Ap-stemme nok til å velte Mælands spill om Finnmark
Fire partier i Troms sier nei til å delta i nemnda for sammenslåing med Finnmark, så lenge Finnmark ikke er med. – Vil Ap være Mælands soldater for tvangssammenslåing? spør Jens Ingvald Olsen (Rødt).
Mæland møter nei fra nord med ny «Finnmarks-lov»
Ap, SV, MDG og Sp nekter å oppnevne medlemmer til fellesnemnda for tvangssammenslåing med Troms. KrF som sikrer tvangssammenslåing, fikk ikke flertall for sitt forslag i Finnmark Fylkesting torsdag.
Vedum: Maktarroganse uten sidestykke å tvinge Finnmark og Troms sammen
– Det må være en maktarroganse uten sidestykke fra Høyre og Fremskrittspartiet å ikke lytte til Finnmarks innbyggere, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.
Lysbakken: Nå må Erna Solberg lytte
87 prosent av finnmarkingene ønsker ingen sammenslåing med Troms. – Nå må regjeringen lytte, sier SV-leder Audun Lysbakken.
Folkeavstemningen i Finnmark: Rungende nei til sammenslåing
87 prosent av finnmarkingene stemte nei til sammenslåing med Troms i folkeavstemningen den siste uka. Valgdeltakelsen var på 58 prosent.
Mæland utsetter omstridt omfordeling fra utkantkommuner
Kommunalminister Monica Mæland (H) utsetter den nye distriktsindeksen, som har mye å si for kommunenes inntekter. Senterpartiet puster lettet ut.
Sp vil ha slutt på tyning av småkommuner
Når regjeringen tirsdag legger fram opplegget for kommuneøkonomien er det én sak Senterpartiet er opptatt av: Inntektsfordelingen mellom de små og de store.
Drøyer med resultat av folkeavstemning i Finnmark
Finnmarkingene går til valgurnene mandag for å si ja eller nei til å bli slått sammen med Troms. Resultatet er tidligst klart onsdag.
Trond Giske er imot tvangssammenslåing av Finnmark - men liker ikke folkeavstemninger til å styre i slike spørsmål
Samme dag folkeavstemningen i Finnmark om sammenslåing med Troms startet, sier Trond Giske seg skeptisk til folkeavstemning i slike saker. Trygve Slagsvold Vedum vil foreslå å tillegge folkeavstemningen stor vekt i Stortinget.
Nordlands-kommuner sier nei til sammenslåing
Strid om ny kommunegrense kan parkere sammenslåingen av Narvik, Ballangen, Hamarøy og Tysfjord. Nordlands-representant refser kommunalministeren.