Kjære leser, derfor er du ekstra viktig

Espen Udland er administrerende direktør i ABC Startsiden og ansvarlig redaktør for ABC Nyheter og Startsiden.
Espen Udland er administrerende direktør i ABC Startsiden og ansvarlig redaktør for ABC Nyheter og Startsiden. Foto: ABC Startsiden
Artikkelen fortsetter under annonsen

ABC Nyheter er den eneste av de store riksavisene som ikke tar betalt for noe av det redaksjonelle innholdet. Startsiden er Norges største nettportal, og helt åpen. Det ønsker vi å fortsette å være.

Stemmer: Espen Udland
Ansvarlig redaktør ABC Nyheter og administrerende direktør i ABC Startsiden

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen av dere har lagt merke til det allerede, og snart vil dere alle se den: En plakat på sidene våre som ber dere om samtykke.

Aller først: Det er ingenting som endres på siden vår. Dette er en samtykkeerklæring alle nettsteder er pålagt å innhente fra leserne sine. Du kan velge å administrere vilkårene, altså ikke samtykke til alt. Likevel ønsker vi at du sier ja.

Fordi:

ABC Nyheter er i dag den eneste av de store riksavisene som ikke tar betalt for noe av det redaksjonelle innholdet. Vi mottar heller ingen pressestøtte. Startsiden er Norges største nettportal, den er også helt åpen.

Slik ser det ut når vi ber deg om å dele data med oss.
Slik ser det ut når vi ber deg om å dele data med oss.

Slik ønsker vi å fortsette å være. Vi ønsker ikke å gjøre som våre konkurrenter, som alle tar betalt for alt eller deler av innholdet sitt.

Det er annonsørene som muliggjør at vi kan holde abcnyheter.no og startsiden.no helt åpen. Trykker du «Godta alle» bidrar du til at vi kan fortsette med det. At ABC Nyheter kan fortsette å levere nyheter fra Norge og hele verden, om alt fra politikk og uroligheter til økonomi og underholdning og motor og forskning og helse. Vi kan fortsette å lage nyhetssaker, videoer, featuresaker og kommentarer, fortsette å publisere debattinnlegg. Startsiden kan fortsette å utvikle tjenester: vær, spill, shoppingtips, lenkeforslag og -lister, søketjenester og TV-guide. Og alt det andre. Alt det vi tilbyr i dag, og enda mer som kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en hvilken som helst måned leser annenhver nordmann minst én artikkel på ABC Nyheter. Hver dag er det flere hundre tusen lesere innom avisen. Vårt mål er at alle disse skal være oppdatert på det viktigste som skjer i Norge og i verden – uansett når på døgnet de besøker oss.

Sammen med Startsiden gjør dette ABC Nyheter til en vesentlig og viktig konkurrent til de store etablerte mediehusene.

ABC Nyheter er underlagt redaktørplakaten og tekstreklameplakaten. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakaten, og er partipolitisk og kommersielt uavhengig.

Troverdighet er ABC Nyheters aller viktigste kapital.

Derfor er du som leser ekstra viktig. Vi vil være en helt åpen startside og en helt åpen nettavis. Alt vi trenger tilbake er at du godtar tilpassede annonser på sidene våre.

Så slipper du også reklamer for rynkekrem fra L'Oréal om du er 19 år, eller heisatur til Ibiza om du er 76, barberskum fra Old Spice om du er kvinne eller menstruasjonsbind om du er mann. I stedet kan du få annonser som er relevante for deg, som du likevel kan overse om du ikke finner dem interessante.

Akkurat som nå.