Bjørnar Moxnes er tatt for nye tyverier:Nå må han få hjelp

Det er ingen grunn til å tro at Bjørnar Moxnes fortsetter å stjele fordi han vil berike seg.

Bjørnar Moxnes var på vei tilbake etter solbrilletyveriet i sommer. Her lytter stortingsrepresentanter til spørsmål fra den tidligere Rødt-lederen under den muntlige spørretimen på Stortinget 25. oktober.
Bjørnar Moxnes var på vei tilbake etter solbrilletyveriet i sommer. Her lytter stortingsrepresentanter til spørsmål fra den tidligere Rødt-lederen under den muntlige spørretimen på Stortinget 25. oktober. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen
Kommentar: David Stenerud
Redaktør, ABC Nyheter

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Rødt-leder Bjørnar Moxnes er tatt for fem nye tyverier. Politiet bekrefter det. Moxnes innrømmer. Tyveriene er begått i månedene oktober og november.

Bjørnar Moxnes sier selv han sliter på privaten. Han har «psykiske helseproblemer».

Det er det ingen grunn til å tvile på.

Det finnes ingen rasjonell årsak for en 41 år gammel mann med god lønn å naske på matbutikken. I hvert fall ikke etter å ha blitt tatt for å stjele og satt i offentlig gapestokk bare måneder tidligere. Spesielt ikke når han er godt i gang med å restaurere seg selv politisk.

Bjørnar Moxnes sier selv han sliter på privaten. Han har «psykiske helseproblemer». Det har resultert i destruktiv atferd, forklarer han.

Se video: Her stjeler Rødtlederen solbriller på Gardermoen

Moxnes sier han nå får hjelp. Det må han få. Det behøver han.

Det er både uråd og uvettig å skulle spekulere i hva det er Moxnes sliter med. Det er ganske sikkert komplekst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men til de av dere som fullstendig avviser hans innrømmelse av psykiske helseproblemer som en unnskyldning, kan det være verdt å minne om at kleptomani også er en psykisk lidelse – ifølge SNL «kjennetegnet ved gjentatt sviktende kontroll over impulser til å stjele ting uten tanke på eget bruk eller økonomisk vinning. Betegnelsen brukes bare når trangen er klart sykelig».

Uansett:

Moxnes sier han nå får hjelp. Det må han få. Det behøver han.

Vær så snill og far varsomt med ham i kommentarfeltene.

(Stemmer er ABC Nyheters debattseksjon. Her skriver faste og sporadiske bidragsytere om nyhetsaktuelle temaer. Vi har også et samarbeid med den politiske nettavisen Altinget.no . Brenner du inne med en mening eller analyse, kan du sende teksten til stemmer@abcnyheter.no, så vil vi vurdere den).