Nixon kan ha reddet Trump

President Richard Nixon sier farvel fra plenen til Det hvite hus, 9. august 1974, etter å ha blitt konfrontert med riksrett.
President Richard Nixon sier farvel fra plenen til Det hvite hus, 9. august 1974, etter å ha blitt konfrontert med riksrett. Foto: Bob Daugherty / AP / NTB scanpix

Robert Mueller skjuler seg bak et notat fra Watergate-tiden, mens Donald Trumps medarbeidere fryktet en gjentakelse av skandalen og nektet å følge ordre. Det kan ha reddet Trump fra riksrett.

Kommentar: Martin Jacob Kristoffersen
Journalist i ABC Nyheter.

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Lederen av justiskomiteen i Representantenes hus, Demokratenes Jerrold Nadler, erklærte torsdag 8. august at komiteen er i gang med å vurdere riksrett mot Donald Trump.

Stevninger er sendt ut for å samle bevis for «høyforbrytelser og andre forseelser», slik det står i artikkel 4 i grunnloven.

Forstavelsen «høy» er et arkaisk uttrykk som betyr misbruk av embetet.

Nadler får hjelp av den mektigste komiteen i Kongressen, komiteen for offentlig tilsyn, som har nasjonal sikkerhet som en av sine ansvarsområder.

Nadler fikk derimot lite hjelp av Mueller, som under høringen 24. juli ville verken si noe om det foreligger grunner for å tiltale Donald Trump etter vanlig lovgivning, ei heller ha noen formening riksrett.

Fra før nektet Trumps egne medarbeidere å utføre presidentens «gale» forsøk på å stoppe etterforskningen.

Alt dette kan ha reddet Trump fra å lide samme skjebne som Nixon.

(Saken fortsetter under)

Robert Mueller sverges i ed i justiskomiteen i Representantenes hus. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix
Robert Mueller sverges i ed i justiskomiteen i Representantenes hus. Foto: Pool / Reuters / NTB scanpix

Ingen hjelp fra Mueller

«Det er uvanlig for en fra påtalemyndigheten å delta i en slik høring», sa Mueller spakt.

I rapporten skrev Mueller at han «ikke ønsket å foregripe den konstitusjonelle prosessen». Det han egentlig mente å si er at: Det er politikernes jobb å rettferdiggjøre tiltale av en sittende president, ikke min.

Nadler forstod dette, men han ville at Mueller forklarte det slik at amerikanerne flest forstod det.

«Jeg kommer ikke til å forklare det», svarte Mueller, nærmest småbarnstrassig.

Mange av Donald Trumps tilhengere mener Mueller er en del av «deep state» ute etter å begrave Trumps presidentperiode.

Ting tyder heller på at Mueller er rene fredsduen i forhold til haukene Kenneth Starr, som etterforsket Bill Clinton på 90-tallet, og Archibald Cox, som etterforsket Nixon på 70-tallet og fikk sparken... av Nixon.

(Saken fortsetter under)

VIDEO: Spesialetterforsker Robert Mueller uttalte i mai at det aldri var aktuelt å tiltale presidenten under granskingen av Russland-saken

Frikjent, renvasket, eller ingen av delene?

Det Mueller gikk med på, var å avkrefte en gang for alle at Donald Trump er «frikjent».

Det skulle heller ikke så mye til.

Siden det er kun den dømmende makten (domstolen) som kan dømme eller frikjenne, blir det helt fra starten av meningsløst å si at at Trump er «frikjent» av spesialetterforsker Robert Mueller, like mye som det ville ha vært å si at han er «dømt».

Men det ble nødvendig, etter kampordene «no collusion» gjentatt av justisminister William Barr i hans sammendrag av Mueller-rapporten, og Trumps twitringer om «COMPLETE EXONERATION.»

Collusion? Hva betyr det?

Selve ordet «collusion» eller «komplott» på norsk, har ingen ingen kriminalrettslig betydning. Det er et ord funnet tatt i bruk i amerikanske presse i 2016 og umiddelbart adoptert av Donald Trump i hans hyppige «NO COLLUSION» twitringer.

I etterkant av Mueller-rapporten brukte også Trump ordet «exoneration», eller «renvasking», men passet på å ikke bruke det juridiske ordet for frikjennelse, «acquittal».

Nå reises det alvorlige tvil rundt Barr sitt sammendrag som han presenterte for pressen. Derfor er det nå full kamp om å fjerne sladden fra de ukjente delene av rapporten.

«Jeg har noen bekymringer fordi for meg virker det vanskelig å forene innholdet i Mueller-rapporten med uttalelsene til William Barr, sier dommer Reggie Walton i Washington DC», der saken verserer.

Barr vet at Donald Trumps – og kanskje hans egen fremtid – blir ikke avgjort i en rettssal, men av folkeopinionen.

Les også: «Århundrets avtale»: Kan Team Trump bringe fred til Midtøsten?

(Saken fortsetter under)

Justisminister William Barr da han konkluderer Mueller rapporten: No collusion! Foto: Jonathan Ernst / Reuters
Justisminister William Barr da han konkluderer Mueller rapporten: No collusion! Foto: Jonathan Ernst / Reuters

Clintons blowjob

På 70-tallet, på Richard Nixons tid, og fram til Bill Clintons tid på 90-tallet, ville kanskje Muellers rapport ha vært nok til å rettferdiggjøre en riksrettssak. På den tiden var publikum fortsatt ikke ofre for informasjons-overdose gjennom Internett og mediene. Nå trengte de mer underholdning enn en 440-siders rapport og utspørring av en fossil som er lei av hele greia.

Den «politiske korrektheten» var muligens fortsatt såpass sterk på 90-tallet at president Bill Clintons løgn til Kongressen om hvorvidt han fikk en blowjob av en lærling og hysj-penger til andre kvinner var mer enn nok for spesialetterforsker Kenneth Starr til piske opp en moralsk panikk hos publikum hele veien til riksrett.

(Saken fortsetter under)

Representantenes hus vedtok riksrett mot Bill Clinton fordi han løy under ed om sex med Monica Lewinsky, og fordi han betalte hysj-penger og påvirket vitner om sine seksuelle relasjoner - mye av det samme Trump har gjort, ifølge Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix
Representantenes hus vedtok riksrett mot Bill Clinton fordi han løy under ed om sex med Monica Lewinsky, og fordi han betalte hysj-penger og påvirket vitner om sine seksuelle relasjoner - mye av det samme Trump har gjort, ifølge Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix

Nå er vi i 2019 og Bill Clinton er glemt. Donald Trumps «grab them by the pussy»-historier, hans egne hysj-penger, nære medarbeidere i fengsel, en haug med anklager om seksuell trakassering, store pengelån fra bankfilialer med forbindelser til russisk etterretning og absurde løgner på TV, får ikke mange til å heve øyenbrynene lenger.

Men noen heve øyenbrynene her, altså. Fordi:

Riksrett er ingen vanlig kriminalsak

En vanlig rettssak starter med tiltale fra påtalemyndigheten. Det er det Robert Mueller er vant til. Men en riksrett starter med støtte fra publikum.

En riksrettssak er først og fremst en politisk prosess for å fjerne og straffe en sittende tjenestemann for å ha misbrukt folkets tillit.

Trumps støttespillere mener han klarer noe en politiker sjeldent klarer – holde det han lover, i alle fall når det gjelder å gjøre det motsatte av alt Obama-administrasjonen gjorde. Trump lar også sine velgere få utløp for dyp frustrasjon mot innvandrere, det politiske og kulturelle etablissementet og et samfunn i endring. Frustrasjonen var tidligere ble demmet opp av den overnevnte «politiske korrektheten» i den offentlige debatten, som nå er i ferd med å gå opp i røyk.

De elsker Trump for det. Så lenge et stort antall amerikanere har tillit til Trump, er det politisk selvmord å stille ham for riksrett. Det må rettferdiggjøres.

Maktfordelingsprinsippet som bryter sammen

Når en vanlig dødelig borger er mistenkt for noe ulovlig, setter den utøvende makten i gang, gjerne i form av politiet og påtalemyndigheten, med arrestasjon, etterforskning og anbefaling om tiltale. Statsadvokaten tar saken til retten. Den dømmende makten følger opp med domfellelse eller frikjennelse.

Skylden til borgeren vurderes etter lover, som er vedtatt av den lovgivende makten, Kongressen, som igjen er valgt av folket.

Imidlertid bryter denne ABC-en fullstendig sammen når det er en president som gjør noe ulovlig. Tross alt så er han valgt av folket han også. Og skal ha et visst handlingsrom til å styre landet.

Derfor dukket en hel rekke prinsipielle spørsmål opp for stakkars Mueller.

Les også: Påstander om samrøre øker i hvert fall ikke tilliten til mediene, Trygve Aas Olsen

«Det er ikke ulovlig når presidenten gjør det»

Richard Nixon, som gikk av da han ble konfrontert med en riksrettssak, uttrykte prinsippet på denne klønete måten: Når en president gjør det, så betyr det at det ikke er ulovlig.

I etterkant av Watergate-skandalen, gikk det fram av justisdepartementets vurdering av saken i 1973 at en sittende president ikke kan tiltales for kriminelle handlinger på vanlig måte. Det må i så fall riksrett til.

Mueller viser til et internt notat fra 2000 – om at 1973-tolkningen fortsatt gjelder. Han skjuler seg bak notatet, og nekter derfor å skrive noe som kan sverte eller renvaske presidenten.

Hadde ikke Nixon drevet urent spill, ville dette notatet antakelig aldri ha eksistert, og Mueller ville ikke kunne gjemme seg bak det.

At en president ikke kan tiltales på «vanlig» måte, kan nemlig diskuteres – og har blitt det.

I den berømte høyesterettsavgjørelsen Nixon versus Fitzgerald fra 1982 kom høyesterettsdommerne fram til – under sterk dissens – at en president riktignok ikke kan stilles til ansvar for skader han påfører andre, men han kan stilles til ansvar for kriminelle handlinger.

Der har en president et ess i ermet. Han har nemlig en teoretisk mulighet til å benåde seg selv.

Mueller kunne derfor ha skapt en konstitusjonell krise i USA hvis han anbefalte tiltale.

Donald Trump har riktignok sagt at han ikke kommer til å benåde seg selv, men samtidig vært opptatt av å vise at han har denne muligheten.

Mueller spilte derfor ballen over til Kongressen. Men uten å si de magiske ordene: «Donald Trump har utvist kriminell atferd uforenelig med å være president, og bør tiltales eller stilles for riksrett».

Kenneth Starr brukte uttrykket – «impeacheble conduct» – altså «atferd verdig riksrett» om Bill Clintons opptreden.

Men det ville ikke Mueller si. Han har tidligere kun nøyd seg med å understreke at hvis han og hans etterforskere var sikre på at Trump ikke har brutt loven, ville de ha sagt det.

Men ettersom Mueller ikke har vurdert dette, så er det ikke så lett å bli klok på rapporten.

På motsatt side var Republikanerne frustrerte over at Mueller heller ikke ville «renvaske» Trump. Det er uhørt at en etterforskning som ikke konkluderer med noe ulovlig, ikke bidrar til å renvaske den mistenkte mener de.

Les også: Skjerpet strid om våpenkontroll i USA

Trump oppmuntret russerne

Rapporten, som «ingen» har lest, beskriver Russlands innblanding i valgkampen, Trump-klanens forbindelser til Russland og forsøk på å hindre etterforskning.

Den slår blant annet fast at Russland satte i gang en kampanje på sosiale medier som favoriserte Donald Trump. Fem timer etter at Donald Trump, fra en talerstol, ba Russland finne de forsvunne 30.000 e-postene fra Hillary Clintons e-postserver, satte russerne i gang.

Senere har Trump fortalt Mueller-etterforskningen at det bare var en spøk.

I diverse spørsmål til Det hvite hus fra Mueller svarer Trump en 30-talls ganger om at han ikke husker og har ikke noe svar.

Mueller valgte å ikke stevne Trump for at han skulle avgi en forklaring personlig. Muligens reddet da Mueller Trump fra å gjøre pinlige feil i forklaringen - hvis Trump i det hele tatt hadde latt seg avhøre på den måten.

Trump forsvarer russere, Mueller forsvarer Trump

Russerne brukte flere andre metoder for å støtte Trump. For eksempel, i 2016 begynte mearbeidere i det fordekte russiske selskapet Internet Research Agency (IRA) med å lage falske hashtags, som #kids4trump og falske plakater som «Gruvearbeidere for Trump» for å støtte Trumps kampanje. Trumps medarbeidere, som Kellyann Conway, retweetet disse. Senere satte russerne opp folketog i USA til støtte for Trump. De tok kontakt med valgkampanjen til Trump.

Her reddes Trump igjen inn av Robert Mueller ved at Mueller påpeker at ikke finnes bevis for at Trumps medarbeidere forstod det var russere de hadde kontakt med.

I tillegg ble valgmaskinene hacket. Her ligger noen av de største sladdede seksjonene i rapporten- siden FBI etterforsker hvorvidt innbruddene hadde noen effekt på valget.

Til tross for bevisene, undergravde Trump sine egne etterretningstjenester foran alle verdens kameraer etter møtet med Putin i Helsinki for ett år siden. Akkurat det fikk til og med Republikanerne til å steile.

De nøyde seg med mild kritikk. En Demokratisk president ville de antakelig ha blitt stemplet som landsforræder.

Muellers analyse går i Trumps favør. Trumps handlinger var motivert av frykt for at Trumps valgseier undergraves, i tillegg til at Trumps generelle handlinger og familiens kunne bli sett på som noe kriminelt, mener Mueller.

Om de var kriminelle, vil ikke Mueller si noe om.

Men Mueller skriver at presidentens handlinger må sees på som en helhet.

Les også: Ti grunner til at du ikke bør være udelt takknemlig for å betale skatt

Trump snakket usant om Russland

Mueller-rapporten bekrefter at tre måneder etter at Trump annonserte sitt presidentkandidatur, prøvde han å bygge et Trump-tårn i Moskva, gjennom sine straffedømte partnere, sin advokat Michael Cohen og tidligere mafiamann Felix Sater.

(Saken fortsetter under)

Felix Sater på vei til å bri grillet av Kongressens etterretningskomité 9. juli. Foto: Win Mcnamee / AFP
Felix Sater på vei til å bri grillet av Kongressens etterretningskomité 9. juli. Foto: Win Mcnamee / AFP

Likevel: i flere intervjuer sommeren 2015 sa Trump at han ikke er involvert i Russland på noen måte. Selv om Trump Organization lagde et utkast til planene om et luksustårn med 250 suiter, sammen med en russisk utvikler, representert av Felix Sater. I e-post den 3. november til Cohen går det frem at Sater kan få «hele Putins lag» med på prosjektet og at det kan brukes til å øke Trumps sjanser til å bli valgt.

Michel Cohen løy senere til Kongressen om dette – akkurat som Bill Clinton løy om sin blowjob, noe som åpnet døren for riksrettssak.

På en måte endte Cohen med å «ta en kule» for Trump. Cohen selv sa nettopp det i et intervju med Vanity Fair. At han er villig til å ta en kule for sin største klient.

Til sammen hadde 12 av Trumps nærmeste medarbeidere tett kontakt med russiske tjenestemenn eller mellommenn. Robert Mueller gir både dato og tid for disse møtene og korrespondansene.

Ifølge talspersonen for Kongressens etterretningskomité, Patrick Boland, så nekter Sater fortsatt å frigi viktige bevis og dokumenter.

Hvorfor etterforske Trump?

Etterforskningen resulterte i 34 tiltaler, fem av dem mot Trumps nære medarbeidere. For eksempel, sikkerhetsrådgiver Michael Flynn sa seg skyldig i lyve om sin kontakt med russiske ambassadører, Michael Cohen om Trump-tårnet i Moskva, mens tidligere valgkamprådgiver George Papadopoulos sa seg også skyldig i falsk forklaring - etter at han deaktiverte sin Facebook-konto som inneholdt informasjon om kontakt med russere, rett etter et avhør.

For det andre, slik Mueller sier det, «vi gjennomførte en nøyaktig etterforskning, for å bevare bevisene mens tingene er friskt i minnet og bevisene er tilgjengelige».

Antakelig for å ha mulighet til å vurdere tiltale etter at Trumps presidentperiode er over. Mueller bekreftet dette under høringen 24. juli.

Trumps medarbeidere trosset Trump

Et annet etterforskningsspor er om Trump hindret FBI. «Process crimes» som det heter, der man bryter loven for å skjule sine egne spor. Flere Republikanere antyder at det er «egentlig» ikke så farlig med slike lovbrudd. (Men både Clinton og Nixon ble stilt for riksrett for slike).

Ironisk nok var det Trumps forsøk på å stoppe FBI-etterforskningen av hans kampanje og sine medarbeidere som gjorde at han endte opp med å bli etterforsket selv.

Den 27. januar 2017 spurte Trump FBI-sjefen Comey om «lojalitet», uten å få svar. Den 14. februar, ryddet Trump kontoret for å ta imot Comey inder fire øyne, og sa at han håper Comey kan droppe etterforskningen av Trumps sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, som hadde møter med russiske tjenestemenn.

Comey avviste Trump, og gikk trassig ut mediene og bekreftet at Trump-kampanjen er under etterforskning.

Trump prøvde i stedet å få sikkerhetsrådgiver Kathleen McFarland til å bekrefte skriftlig at Trump ikke har instruert Flynn i hans samtaler med russerne. Hun nektet.

Trump kontaktet også daværende fungerende justisminister Dana Boente, etterretningssjef Dan Coats, utenriksminister Mike Pompeo, NSA-sjef Michael Rogers og FBI-sjef Comey. Han ville ha en renvasking av seg selv ved at noen sier noe om at Trumps person ikke etterforskes.

Til ingen nytte. Ingen av dem fulgte ordre.

Så fikk Comey sparken.

Det hvite hus ønsket så å lage en historie om at det var visejustisminister Rod Rosenstein som ga Comey sparken – men Rosenstein ville ikke spille ball han heller.

Etter hvert innrømte Trump langt på vei at det var han som sparket Comey.

Der reddes Trump igjen av Mueller, som mener at Trump ikke hadde kriminelle intensjoner, ettersom Trump måtte ha skjønt at dette vil ikke stoppe etterforskningen.

Trump ville bare ha lojalitet, noe han ikke fikk, mener Mueller.

Trump: – Jeg er f*cked

Det var Comey-sparkingen som førte til oppnevnelsen av Robert Mueller til å begynne med. Da sa Trump:

«Herregud. Dette er slutten på min presidentperiode. Jeg er fucked».

Presidentens pressesekretær Hope Hicks sa at hun har sett Trump slik bare én gang tidligere, og det var når «grab them by the pussy»-opptaket kom ut.

Så la Trump press på justisminister Jeff Sessions til å slutte å gjøre seg inhabil i Mueller-etterforskningen. Antakelig for å kunne sparke Mueller.

Dessuten ville han at Sessions innskrenker omfanget av Muellers etterforskning. Den siste beskjeden fikk aldri Sessions, ettersom Trumps visestabssjef Rick Dearborn nektet å levere den. Enda en Trump-medarbeider som nektet å følge ordre.

Tilbake til Watergate

14. juni 2017 kom det ut i pressen at Trump etterforskes for å forspille bevis. Responsen kom raskt. 17. juni ga Trump ordre til sin medarbeider Don McGahn om å ringe visejustisminister Rod Rosenstein og få ham til å si at Mueller er inhabil og ikke kan fortsette. Altså gi ham sparken.

«Lørdagsmassakren» i New York Times i 1973. Nixon setter kroken på døren for etterforskningen av Watergate.
«Lørdagsmassakren» i New York Times i 1973. Nixon setter kroken på døren for etterforskningen av Watergate.

McGahn nektet å følge ordre han også. Like etter pakket McGahn sakene, og sa til Trumps stabssjef Lance Prebius at presidenten har bedt ham om å gjøre «crazy shit».

McGahn mente at dette ville være en potensiell «Lørdagsmassakre». Lørdagsmassakren skjedde 20. oktober 1973 og fikk ballen mot Nixon til å rulle. Det var da folkeopinionen begynte å snu seg mot Nixon.

Det var nettopp derfor McGahn ble overtalt til å bli og bare ignorere Trump i stedet for å lage skandale og gå av.

«Massakren» i 1973 startet nemlig med at Richard Nixon beordret sin justisminister Richardson om å sparke spesialetterforsker Richard Cox. Richardson nektet og gikk av i protest. Nixon beordret da visejustisminister Ruckelshaus om det samme. Ruckelshaus gikk også av i protest. Departementsråd Bork var neste mann på listen. Han vurderte å gå av, men gjorde som Nixon sa og Cox fikk sparken.

Nixon angret seg, utnevnte en ny spesialetterforsker, og lovet på ære og samvittighet at denne gangen kommer han ikke til å få sparken. Men det var for sent.

Muligens kom redningen fra Trumps medarbeidere akkurat tidsnok, da Trump ba dem om å sparke Mueller. De bare latet som om de ikke hørte det.

Mueller skriver at: «presidentens anstrengelser for å påvirke etterforskningen har for det meste feilet, men det er fordi de han omgikk seg med, nektet å utføre ordrene hans.»

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag
Siste nytt
23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29MotorNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag
Populært