ABC Observerer

En pilegrimsferd med spørsmål om tvillingabort i skyggen av Søsterkirkene

SAMME VISE, NYTT VERS: De tre vise kvinnene -statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og mannen som vil med; nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad,på pilegrimsferd?
SAMME VISE, NYTT VERS: De tre vise kvinnene -statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og mannen som vil med; nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad,på pilegrimsferd? Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det politiske spillet er fullt av symboler. Så er også de pågående regjeringsforhandlingene. Er de for eksempel eksempel på pilegrimsferd?

Her skal vi ikke bry oss så veldig mye om politikken i dette, men heller se på symbolene - selve rammen rundt forhandlingene - med et litt konspiratorisk skråblikk:

Kanskje signaliserer symbolene politikken vel så mye som Ernas prat om småbarn og varmt samfunn for barnefamilier osv i nyttårstalen?

Først: Hvem bestemte at forhandlingene skulle foregå på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland?

Gjestgiveriet er for eksempel yndet overnattingssted for folk som går Pilegrimsleden fra Oslo til Nidaros.

En pilegrim er ifølge Store norske leksikon en person som av religiøse grunner foretar en reise til et sted som i vedkommendes religion blir ansett for hellig. Motivasjonen kan enten være takknemlighet kombinert med et løfte om å tilbe en guddom eller helgen der, eller et ønske om å få del i stedets spesielle velsignelse.

Er det på grunn av KrF stedet er valgt?

Rett på andre siden av Pilegrimsleden fra gjestgiveriet ligger de berømte Søsterkirkene. Sagnet sier at det var to søstre som var uvenner og måtte ha hver sin kirke.

Men regjeringsforhandlingen består av en treenighet av politiske søstre.

Rent symbolpolitisk nevner vi bare at spørsmålet om tvillingabort er et av de viktigste som skal forhandles mellom de tre regjeringsvenninnene og kameraten.

Uansett:

Granavolden Gjæstgiveri eies av Opplysningsvesenets fond.

Nok en invitt fra Erna til Kjell Ingolf?

Eller blir det - Hade, land! fra Siv i stedet for "Morna, Jens!"?

Og har du tid til litt symbolpolitikkmusikk, kan du jo lytte til Henning Kvitnes:

Les også: Norges jævligste mann

70 000 ganger godnatt, Christen Sveaas

Reis, men ikke røyk

Mer fra ABC Nyheter
Stemmer

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus