Meny

ABC Observerer:

Svart senket dagen seg i Finnmark - Busemann for tog!

ANDRE BOLLER - ELLER "i MØRKET BLIR ALLE LUSSEKATTER GRÅ". Eksempel på Lucia-kledte barn. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Stemmer: Tor Strand
Redaktør for ABC Nyheter og Startsiden

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Lucia-toget i Honningsvåg i Finnmark er utsatt ei uke på grunn av dårlig vær, melder NRK Finnmark.

Alle i det som fortsatt er landets nordligste fylke, og som gjennom årene har krevd jernbane, fikk i dag en forsmak på tilstandene Østlands-beboere må leve med:

Innstilte tog og den evige buss-for-tog.

I Finnmark blir det foreløpig busemann-for-tog.

Det var meldt liten kuling og regn på Luciadagen i Nordkapp, og da passet det dårlig å sende ungene utendørs i tog. Lucia-toget ble dermed utsatt til 20. desember, sikkert til fortvilelse for barna som hadde øvd på å gå hvitkledd med lys utendørs i mørketiden.

– Når vi skal synge i sterk kuling på Finnmarkskysten, så hører vi ingenting, sier initiativtaker og daglig leder ved Perleporten kulturhus, Birgit Lähdesmäki Johansen til NRK Finnmark

Mens ansvaret for togtrafikken på Sørlandsbanen skal overtas av britiske Go-Ahead Group, ryktes det at det er selskapet bak Up&Go som skal ta seg av Lucia-togene i Finnmark.

Les også:

Ikke ryk og reis

HO-HO - er det noen krenka barn her?!

70 000 ganger godnatt, Christen Sveaas!

Stemmer
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus