Alle presidentens kjeltringer

President Donald Trump.
President Donald Trump. Foto: Susan Walsh / AP

Amerikanske velgere synes nå å være mer opptatt av å forhindre korrupsjon enn det å få bedre helsetjeneste eller høyere lønn. Det kan skape problemer for president Trump ved mellomvalget i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stemmer: Audun Tjomsland
Utenrikskommentator ABC Nyheter. Forfatter og tidligere korrespondent for NRK i New York og London.

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

I mange år har vi lest om alle presidentens menn i Nixons stab under Watergate-krisen i 1972-74. Forfatterne Bob Woodward og Carl Bernstein beskrev staben i Det hvite hus under Richard Nixon og hva de gjorde for å skjule Nixons hemmelige lydbåndopptak. De bidro til at Nixon fant faren for riksrett så truende at han valgte å trekke seg «frivillig» for å unngå å bli dømt i en riksrettssak.

I disse dager er Bob Woodward ute med en ny bok og avslører dagens skremmende forhold under tittelen «FEAR: Trump in the White House». I kretsen rundt presidenten har den ene etter den andre innrømmet at de har løyet under tidligere rettssaker og avhør med FBIs etterforskere og tilbyr seg fra nå av å fortelle sannheten i håp om å få mildere straff. Det er litt rart at ikke forfatteren tenkte på å bare lage en vri på den første bokens tittel og kalle dagens bok for «Alle presidentens kjeltringer».

Ikke bare spill med ord

Å bytte ut ordet «menn» i en boktittel med ordet «kjeltringer» er ikke bare spill med ord. Det er et faktisk forhold at fem av presidentens tidligere rådgivere har innrømmet overfor FBI forhold de er anklaget for:

  • Tidligere generalløytnant Michael Flynn, presidentens første nasjonale sikkerhetsrådgiver, løy overfor visepresident Pence om et møte han hadde hatt med den russiske ambassadøren i Washington. Senere innrømte han også til FBI om tidligere kontakt med russiske agenter.
  • Rick Gates var tidligere nestkommanderende i presidentens valgkamp i deler av valgkampanjen i 2016 og innrømte økonomiske misligheter.
  • George Papadopoulos, valgkampmedarbeider for Trump om utenriksforhold har allerede fått en kort straff.
  • Michael Cohen, presidentens private sakfører og «fikser» siden 2006, har innrømt forhold han var mistenkt for, blant annet har han fortalt FBI at han etter ønske fra Trump overførte 130.000 dollar til en av dem som hevder hun hadde et forhold til Trump. Hensikten var å unngå en offentlig skandale rundt presidentkandidat Trump. Dette ble ikke innberettet som valgkamputgifter, slik det skulle vært. Og
  • Paul Manafort, som oppfattes som den viktigste overløperen så langt. Manafort er nylig dømt til langvarige fengselsstraffer for økonomiske forbrytelser, flere av dem knyttet til samarbeid med russiske forretningsfolk. Under en rettsak nylig i delstaten Virginia, ble han dømt for åtte av 18 tiltalepunkter mot ham. Han står også på tur til å stilles for retten for forhold i District of Columbia. Den 14. september ble det kunngjort at han nå legger alle kort på bordet og innrømmer det han har gjort, for å få en mildere straff.

Avsløringene i miljøet rundt Trump i Det hvite hus, både det som er beskrevet i Woodwards bok «FEAR» og andre avsløringer i kretsen rundt Trump, er sterkt medvirkende årsaker til at velgernes tillit til presidenten er blitt svekket. Viktige meningsmålinger presentert av CNN i helgen viser at kun 36 prosent av velgerne nå synes at Trump gjør en god jobb, mens hver av de foregående to presidentene George Bush og Barack Obama etter deres to første år i Det hvite hus, lå på 42 prosent. Dette bekymrer presidenten og Det republikanske partiet sterkt, fordi det nå er bare ca. sju uker igjen til mellomvalget den 6. november. Da er ikke presidenten på valg, men alle medlemmene av Representantens hus og 1/3 av Senatets medlemmer må stille til valg. Hvis tillit og troverdighet påvirker hvem velgerne stemmer på, og stemningen ikke snur, er det store sjanser for at republikanerne taper kontroll av både Representantenes hus og Senatet i årets mellomvalg.

Les også: Trump vil ha forsvar i verdensrommet

«Rustbeltet»

Hittil har det vært antatt at den oppturen USAs økonomi har hatt siden finanskrisen høsten 2008, like før Obama overtok som president, og som har fortsatt under Trump, bidro til at Trump vant valget i 2016. Det er sannsynlig at oppturen har hatt så positiv innflytelse på mange velgeres privatøkonomi at de fortsatt vil stemme på republikanske kandidater ved mellomvalget. Ikke minst gjelder det Trumps kjernevelgere i industristatene i Midt-Vesten. Trumps kjernevelgere i det såkalte «rustbeltet» i USA er trolig de aller siste som vil gi opp sin kandidat Trump. Men disse velgerne utgjør neppe flere enn 40 prosent av den totale velgermassen, og det er ikke nok til å styre landet.

Dessuten viser en annen meningsmåling at velgerne svinger i hva de er mest opptatt av. Tidligere har en god og rimelig helsetjeneste vært det viktigste, noe som blant annet har ført til at Trump ikke har maktet å få opphevet hele endringen av helsetjenesten som Obama fikk innført og som nå gjerne kalles Obamacare. Målingene de siste par månedene har vist at velgerne nå er mest opptatt av å forhindre korrupsjon. Det lover ikke godt for Donald Trump og de av hans menn som har innrømt at de er kjeltringer.

To av de mest sentrale av presidentens medarbeidere, hans personlige advokat Rudy Giuliani og presidentens pressesekretær Sarah Huckabee Sanders, insisterer på at det ikke spiller noen rolle at Manafort nå vil «fortelle alt».

Begge påpeker at Manaforts tilståelser ikke gjelder Trump. Det er naturligvis helt riktig, tilståelsene gjelder hva Manafort selv har gjort.

Men hvem har han gjort det for, eller hvem har han vært sammen med? Tiltalen mot Manafort er særlig rettet inn mot hans mange kontaktpunkter med russiske rikmenn (oligarker) og de russiske myndighetene med Putin som høyeste beskytter. Dette er nøyaktig det justisdepartementets spesialetterforsker Robert Mueller og hans team leter etter, når de skal vurdere om det fant sted noen ulovlig sammensvergelse mellom russiske agenter og noen av partene i den amerikanske valgkampen i 2016.

Les også: Sosialisme er ikke lenger et banneord i USA – og det er skremmende for noen

«Urimelig heksejakt»

Ikke minst vil Mueller følge med når Manafort skal fortelle om det beryktede møtet med russiske agenter i presidentens forretnings- og leilighetsbygg på 5. aveny i New York, «Trump Tower», der han deltok sammen med flere ledende Trump-familiemedlemmer og medarbeidere fordi de var blitt lovet negativ informasjon om Hillary Clinton, som de kunne bruke mot henne i valgkampen. Og ifølge mediene skal presidenten selv ha endret et notat som ble skrevet etter møtet, for å få det til å vise at det som egentlig ble drøftet, var muligheten for å adoptere russiske småbarn til USA.

Samtidig er det svært mange tegn som tyder på at russiske agenter var engasjert på mange plan i den amerikanske valgkampen som Trump til slutt vant, og hvor russerne blant annet brukte Facebook uhemmet for å skape en påvirkningsbølge blant amerikanske velgere mot Clinton og for Trump.

Paul Manafort har tidligere arbeidet for republikanske politikere, inkludert Gerald Ford , Ronald Reagan , George H. W. Bush og Bob Dole. Manafort var i Trumps tjeneste i valgkampens tidlige fase i 2016 og ledet Trumps kampanje fra juni til august. Han var en viktig støttespiller da Trump var en politisk nybegynner og i beste fall en outsider mot den politiske ringreven Hillary Clinton.

Trump fikk sin første sikkerhetspolitiske orientering som presidentkandidat sommeren 2016. Etter den, vurderte Trump-familien det som uheldig å ha Manafort som kampanjesjef, på grunn av hans mange forbindelser med ledende, russiske forretningsfolk.

Selv om Manaforts tilståelse ikke handler om Donald Trump, var reaksjonene fra Trumps og hans medarbeideres side mistenkelig overstrømmende så lenge Manafort ikke gjorde innrømmelser overfor etterforskerne. Trump tvitret om hvor modig og prinsippfast Manafort var som holdt stand mot det Trump hevder er en urimelig «heksejakt» igangsatt av hans politiske motstandere. Det er derfor stor spenning om hva Manafort etter hvert vil innrømme.

Trumps egne medarbeidere er skeptiske til å utsette Trump for et avhør av spesialetterforsker Mueller, og Mueller er trolig også skeptisk til å gjøre et slikt avhør. Han har nok også lagt merke til nyheten i Washington Post i helgen, at president Trump nå har passert antallet 5000 løgner eller villedende kommentarer muntlig eller på tvitter siden han ble president den 20. januar 2017. Der har i hvert fall Trump satt en rekord: Aldri har verden sett en amerikansk president som har presentert så mange løgner på så kort tid.

Den eneste som ennå ikke har sagt noe i denne saken, er spesialetterforsker Robert Mueller. Det gjør nok Trump og alle hans folk svært usikre og i villrede om hvor og hvordan Mueller vil styre den videre etterforskningen. Blir det nå en pause til mellomvalget er over, for at ikke den mulige korrupsjonen som amerikanske velgere er opptatt av, skal påvirke utfallet?
Eller tvert imot, blir støtet satt inn før mellomvalget nettopp for å påvirke valgutfallet, slik at Trumps republikanske parti eventuelt vil miste kontrollen over Kongressen før riksrettssaken kan bli satt i gang? Dermed vil det ikke være utenkelig at Representantenes hus vil si ja til riksrett, og at 2/3 av Senatet vil stemme for en dom mot Trump. Skjer det, vil han skrive seg inn som den første amerikanske presidenten som må forlate sitt embete etter en fellende dom i riksrett.

Det er neppe den rekorden Trump ønsker å bli husket for.

Audun Tjomsland har vært korrespondent for NRK i New York og London, han har skrevet boka «En personlig reise i AMERIKA fra Kennedy til Obama» og har fulgt amerikansk politikk i mer enn 50 år. Han kommenterer på oppdrag for ABC Nyheter og blogger om utenrikspolitikk på Tjomsland.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:25 Bulgarias trener: Hørte ikke rasistiske tilrop mot England04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39 Kallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31 Halve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30 Polens regjeringsparti mot brakseier06:43 Rumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25 Ecuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20 Sprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09 Skotsk dommer for Norge i Romania06:06 Søk etter savnede i Japan fortsetter06:00 Storrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50 Dette skjer i dag05:40 Bilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30 Dette skjedde i natt05:17 Boligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00 Færre ansatte i departementer og direktorater04:11 Antall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53 Politiet i København etterforsker mulig eksplosjon
Siste nytt
05:34NorgeDette skjedde i natt05:31NorgeOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30NorgeFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15NorgeInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00NorgeBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:25SportBulgarias trener: Hørte ikke rasistiske tilrop mot England04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48NorgeUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12VerdenFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45VerdenEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43Norge2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19VerdenUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52NorgeFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren07:39SportKallmyr vil at fotballvold anmeldes07:31NorgeHalve Kirkemøtet vil ikke stille krav om ansattes samlivsform07:30NorgePolens regjeringsparti mot brakseier06:43SportRumensk stopperkrise før kampen mot Norge06:25VerdenEcuador gjeninnfører drivstoffstøtte etter demonstrasjoner06:20NorgeSprukket damprør utløste brannalarm ved sagbruk i Hedmark06:09SportSkotsk dommer for Norge i Romania06:06VerdenSøk etter savnede i Japan fortsetter06:00NorgeStorrøykere får hjelp til å stumpe røyken05:50NorgeDette skjer i dag05:40NorgeBilfører siktet for ruskjøring etter kollisjon med trailer05:30NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeBoligkjøper fikk erstatning for trang parkeringsplass05:00NorgeFærre ansatte i departementer og direktorater04:11NorgeAntall representanter med minoritetsbakgrunn i Oslo Ap over halvert på åtte år03:53VerdenPolitiet i København etterforsker mulig eksplosjon
Populært