Meny

Fahad Qureshi tar som vanlig feil

Aina Stenersen svarer Fahad Qureshi. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Aina Stenersen svarer Fahad Qureshi. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Stemmer: Aina Stenersen
Fraksjonsleder for Frp i helse- og sosialkomiteen, Oslo Bystyre

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

At enkelte jenter vokser opp i Norge i dag under sterk sosial kontroll, ikke kan gifte seg med hvem de vil eller bestemme over egne liv, burde bekymre Qureshi mer enn sterke muslimske damer, og kvinnelige politikere fra Frp, skriver Aina Stenersen.

Fahad Qureshi skriver i ABC Nyheter 8. september et debattinnlegg mot FrP's integreringsminister Sylvi Listhaug, partileder Siv Jensen og undertegnede. Qureshi håpte blant annet at FrP tapte valget, og han fortsetter å fremhever sitt hat mot blant annet jøder, homofile, og kvinner, og han tar som vanlig fortsatt veldig feil.

Bakgrunn: Tiden for Sylvi Listhaug og FrPs snikislamofobi er over

FrP vant valget fordi velgerne så at fire år med Høyre- FrP- regjeringen leverte på en rekke områder, som en historisk satsning på samferdsel, fengselskøene er nesten borte, helsekøene er drastisk redusert, og arbeidsledigheten er mindre enn før. Vi vant også fordi folk flest ønsker en streng, men rettferdig innvandringspolitikk.

Norge er et land tuftet på demokrati, og likestilling mellom kjønnene. Vi diskriminerer ikke ulike religioner, og legger oss ikke opp i hvilket kjønn som elsker et annen kjønn.

Vi håndshilser på andre mennesker av respekt, og er ikke som Qureshi, som nekter å ta kvinner i hånden, noe både Sylvi, Siv og jeg har erfart personlig.

Qureshi trekker også frem den tapre kvinnen Ayan Hirsi Ali, som debatterer mot radikal islam, og som står på dødslisten til Al Qaida, og lever med konstant politibeskyttelse, men istedet for å hylle hennes mot for kvinners rettigheter, trekker han henne frem som en trussel mot demokratiet. Dette sier vel alt om Qureshi.

At enkelte jenter vokser opp i Norge i dag under sterk sosial kontroll, ikke kan gifte seg med hvem de vil, ikke ta den utdanningen de vil, eller bestemme over egne liv, burde bekymre Qureshi mer enn sterke muslimske damer, og kvinnelige politikere fra Frp.

Jeg er glad for at Høyre- og FrP- regjeringen har tatt Islamsk Råd tatt under lupen, og at flere organisasjoner har brutt med, og vurderer å bryte med Islamsk Råd. Kulturdepartementet har også ved flere anledninger kalt inn til møte, og fra ulike hold sier flere at de ikke har tillit til generalsekretæren, Mehtab Afsar. Mandag morgen ble det klart at regjeringen har mistet tilliten til Islamsk Råd Norge (IRN) og at statsstøtten til den muslimske paraplyorganisasjonen blir kuttet. Og det er jeg veldig glad for.

Regjeringens handlekraft sier mye om at IRN ikke gjør den jobben de er ment å gjøre i det norske samfunnet.

Å være en brobygger, og dialogpartner, er noe helt annet enn å være konfronterende. Vi ønsker mer og bedre trosdialog, og ikke mindre, slik IRN oppleves. Dette er klare signaler fra regjeringen på hva som aksepteres og ikke.

I sitt innlegg er også Qureshi sint for at FrP vil straffe foreldre som lar sine barn gå i lange perioder på koranskoler i utlandet. Det vi ser i Oslo, er at foreldre som lar sine barn være på opphold i opprinnelseslandet, ikke klarere å følge norsk undervisning når de kommer tilbake til Norge. Det fører til store hull i deres utdannelse, og vi vet fra før av at majoriteten av de som dropper ut av utdanningsløp, særlig guttene, har minoritetsbakgrunn. Det vil si at på grunn av foreldrenes religiøse overbevisning, straffes barna, og uten fullført utdannelse i Norge, er veien til fattigdom kort. Det kan ikke aksepteres.

I Oslo har bystyre ved en rekke anledninger sagt nei til muslimske skoler, senest under skolebyråden fra Arbeiderpartiet i juni i år. Skolebyråden argumenterte med at etablering av skolen vil kunne gi økt segregering med de samfunnsmessige utfordringene de medførere. Fellesskolen i Oslo, er en klar fordel for integreing og språkutvikling, som de unge er avhengig av for å lykkes i livet.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og analyser her

Så når Qureshi så trangsynt kritiserer FrP, glemmer han også at alle partiene på stortinget unntatt SV og MDG var enige om asylforliket. Hvor et av punktene var strengere krav til asylsøkerne, botidskrav for kontantytelser, og strengere regler for familiegjenforening.

Jeg opplever Qureshi, og hans kritikk av FrP som gammeldags og utdatert. Han burde heller sørge for at alle med minoritetsbakgrunn får muligheten til å lykkes i Norge. Ved å fullføre skolen, lære seg språket, respektere likestilling, og kjempe mot sosial kontroll av særlig unge jenter.

Det er hans verdier som er forbi, for demokratiet vinner alltid.

Stemmer
Populært