Johaug hyrer inn Contador-advokat

Under høringen i dopingsaken mot Therese Johaug, i januar 2017, ble hun representert av advokatene Christian B. Hjort (tv) og Mikkel Toft Gimse. Nå har hun hyret inn nok en ekspert.
Under høringen i dopingsaken mot Therese Johaug, i januar 2017, ble hun representert av advokatene Christian B. Hjort (tv) og Mikkel Toft Gimse. Nå har hun hyret inn nok en ekspert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaugs team har knyttet til seg advokaten Mike Morgan til CAS-høringen. Han har tidligere representert syklisten Alberto Contador.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Morgans kontor bekrefter overfor NTB onsdag at han tar saken for den norske langrennsstjernen.

– Vi kommer ikke til å uttale oss om saken før den er ferdigbehandlet i CAS. Slik gjør vi det med alle våre klienter, er meldingen fra Morgan-systemet.

Johaugs advokat Christian Hjort bekrefter valget av Morgan overfor NRK.

Morgan har representert en rekke idrettskjendiser i Idrettens Voldgiftsrett (CAS). Blant disse er tennisspilleren Maria Sjarapova. Hun fikk sin dopingdom redusert fra 24 måneder til 15 gjennom behandling i CAS.

Les også: CAS ser for seg Johaug-avklaring inne fem måneder

Morgans selskap, Morgan Sports Law, har base i London og har langt på vei spesialisert seg på idrettstvister.

Johaug er dømt til 13 måneders utestengelse for en positiv dopingprøve, men Det internasjonale skiforbundet (FIS) synes straffen er for mild og anket saken inn for CAS.

Det er ventet at Johaug-saken er ferdigbehandlet i CAS innen fem-seks måneder. Langrennsløperen risikerer å gå glipp av OL neste år om straffen utvides.

Hun så nylig at de norske langrennsjentene tok alle seks gull i Lahti-VM.

Les også: – Galskap å anke Johaug-dommen