Sundby: – Sulten på å gjøre mitt livs løp

Martin Johnsrud Sundby gjør et siste forsøk på å ta gull i Lahti-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Martin Johnsrud Sundby gjør et siste forsøk på å ta gull i Lahti-VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby har én mulighet igjen til å ta gullmedaljen han så sårt ønsker seg i Lahti-VM. Gullhungeren er det ingenting å si på.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem tunge mil skiller langrennsveteranen og femmilsgullet han rettet blikket mot umiddelbart etter målgang på fredagens stafett.

– Jeg er utrolig sulten på å gjøre mitt livs løp. Jeg koser meg her i dag, men er allerede på femmila i hodet med hensyn til restitusjon og ting jeg gjør, sa Sundby til NTB etter å ha fått stafettgullet fredag kveld.

– Jeg har et par dager igjen av et VM som har vært ekstremt bra, men jeg har ikke klart å ta den individuelle gullmedaljen jeg ønsker meg. Jeg har én mulighet igjen, og det bidrar til at dramaturgien i VM topper seg nå, tilføyde han.

Les også: Sundby ensom stafettvinner på femmila

Krefter spart på stafetten

Mens flere av rivalene begynner å kjenne på at et langt VM har tæret på kroppen, mener Sundby at motivasjonen og formen er minst like god som da medaljejakten i Lahti ble innledet for halvannen uke siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ikke noe jeg heller vil gjøre på denne søndagen enn å vinne. Jeg skal gjøre alt jeg kan, og enten er jeg god nok, eller så er jeg det ikke, sa 32-åringen.

Fredag bidro han til å avgjøre stafetten i norsk favør med en meget sterk tredjeetappe. Sundby tror samtidig at han kan dra fordel av løpsutviklingen der på femmila.

– Det ble fem rolige kilometer og fem tøffe kilometer på min etappe. Sånn sett fikk jeg i hvert fall spart meg halve dagen. Jeg slapp å gå ti kilometer i kjelleren, og det tror jeg kan være veldig bra, sa han.

Les også: Marit Bjørgen vant tremila i Lahti

Brutal kamp

Røa-løperen trekker fram de fire andre norske løperne på start, samt sveitsiske Dario Cologna og russiske Sergej Ustjugov, som sine tøffeste utfordrere i gullkampen på femmila. Sundby har stålsatt seg for en tøff fight.

– Jeg grugleder meg. Det blir brutalt, sa han.

Sjur Røthe, Anders Gløersen, Hans Christer Holund og Petter Northug utgjør resten av det norske laget søndag. Sistnevnte er tittelforsvarer.

Les også: Marit Bjørgen vant tremila i Lahti