Meny

Svensk kommentator mener Johaug ble ofret

Den svenske kommentatoren Lasse Arnell mener Therese Johaug har grunn til å være bitter på det norske skiforbundet, og at hun ble ofret til fordel for Martin Johnsrud Sundby. Foto: NTB scanpix/ Kalla kulor förlag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Therese Johaug er en klassisk norsk tragedie. En Ibsenfigur, en Hedda Gabler», mener den svenske kommentatoren Lasse Arnell. Han mener hun ble ofret av Skiforbundet.

Kommentatoren mener skiforbundets håndtering av saken mot Martin Johnsrud Sundby, var utslagsgivende i Therese Johaugs sak.

Lasse Arnell skriver at Skiforbundet feilet i sitt opprinnelige forsøk på å legge lokk på Sundbys sak, og at det ikke skulle skje igjen.

Derfor ble Therese Johaug straffet såpass hardt som hun ble av en norsk idrettsdomstol. Og han mener at det er grunnen til at Martin Johnsrud Sundby kan delta i årets ski-VM i Lahti.

Les også:  Kalla frikjenner de norske ski-rivalene

– Sundby smiler i skjegget

Eller som Arnell skriver i avisen Nya Wermlands-Tidningen (nwt.se) som kommer ut i Karlstad: «Derfor kan Johnsrud Sundby delta i VM og smile i skjegget i stedet for å være utestengt i to år».

Det er ikke første gang Arnell angriper ledende figurer i norsk skisport. I fjor høst mente han at den norske bruken av astmamedisin var «statsdoping» og at navngitte norske utøvere skulle vært utestengt i to år.

Les også:  Niskanen sikret Finland VM-gull på 15 kilometer

Skiforbundet reagerer

Det fikk Espen Graff, komunikasjonssjef i Norges Skiforbund, til å uttale til VG:

– Vi registrerer at Anrell kommer med udokumenterte anklager mot norsk langrenn og beskylder navngitte utøvere for å dope seg. Det er alvorlig.

Men nå svinger han altså pisken igjen, og kaller historien om utestengningen av Johaug for «sørgelig». Arnell mener at hun er bitter etter behandlingen hun har fått.

Hans innlegg ble skrevet før den firedobbelte norske seieren på lørdagens 30 kilometer for kvinner. Arnell heier naturlig nok på svenske Kalla.

Om det norske laget skriver han: «Ett sjukt lag i en sjuk sport».

Og så avslutter han sitt innlegg med å antyde at det norske skiforbundet burde slå seg sammen med astmaforbundet.

ABC Nyheter var sent lørdag kveld i kontakt med Espen Graff i Skiforbundet, men han ønsket da ikke å kommentere saken.

Les også:   FIS med Johaug-avgjørelse etter ski-VM


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus