Meny

Marit Bjørgen vant tremila i Lahti

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgen ble VM-dronning med sin fjerde gullmedalje da hun vant tremila lørdag. Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret tredobbelt norsk.

Bjørgen sikret de norske langrennsjentenes storeslem med lagets sjette gullmedalje av seks mulige i Lahti da hun rykket fra lagvenninnen Heidi Weng på slutten.

Weng tok sølvet, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til bronseplass. Ragnhild Haga ble nummer fire på en stor norsk dag.

Bjørgen debuterte i VM-sammenheng i 2001. To år senere ble hun verdensmester for første gang, og da snakker vi om sprint i Val di Fiemme. Siden er det blitt ytterligere 17 gull i VM.

Storfavoritt

Bjørgen var storfavoritt på den avsluttende tremila i fri teknikk i Finland, og tok føringen i feltet etter fem kilometer. Det var imidlertid ikke snakk om et tidlig rykk og de andre utfordrerne, med Charlotte Kalla, Krista Pärmäkoski og Heidi Weng i spissen, hang på.

En tetgruppe på ti løpere holdt sammen med én mil igjen av løpet, og ingen ville heller ta sjansen på å bytte ski da gruppa var så tett samlet.

Kalla brakk staven

Etter 28 kilometer prøvde de norske å kvitte seg med konkurrentene, og da Kallas stav røk på verst tenkelig tidspunkt i en motbakke like før slutt, måtte hun se de norske jentene seile av gårde.

– Dette er helt krise for Kalla, ropte NRK-kommentator Jann Post.

Til passering ledet Bjørgen foran Weng, Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga, og de norske holdt unna inn mot stadion.

Bjørgen fikk en luke i Lahti-svingen, og Weng spurtslo Jacobsen i kampen om sølvet. Haga sikret norske storeslem med sin fjerdeplass.

Populært