Meny

Northug ville ikke «feige ut» fra femmila

Petter Northug skal forsøke å forsvare femmilsgullet fra Falun. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug innrømmer glatt at formen ikke er der han skulle ønske. Likevel var det ikke aktuelt å droppe søndagens VM-femmil.

Fredag var 31-åringen tilbake i VM-byen Lahti etter noen dager i ro og fred hjemme. Lørdag morgen møtte han den norske pressen for å snakke om forventningene til 50-kilometeren som avslutter VM søndag.

Der er Northug tittelforsvarer og har friplass. 31-åringen røper at han aldri vurderte å melde avbud til distansen han har vunnet i tre av de fire siste verdensmesterskapene.

– Det ville vært feigt å ikke stille til start som tittelforsvarer i VM, sa Northug på pressekonferansen.

Les også:  Sundby ensom stafettvinner på femmila

Åpner for Holund

Han vedgår samtidig at han gjerne skulle følt seg hakket tryggere på egen form.

– Jeg har vært bedre forberedt og følt meg sterkere på startstrek før i mesterskap. Samtidig har jeg fått gjort det jeg skulle de siste dagene og formen har vært stigende etter sprinten, sa gullgrossisten.

Han har ikke helt gitt opp å utrette noe på femmila i Lahti.

– Drømmescenarioet er at jeg har en god dag og gode bein – og kan være med på kjøret så lenge som mulig. Håper jeg har saft igjen den siste mila, sa Northug.

Rett før VM startet sa han fra seg plassen i den norske 12-mannstroppen til Hans Christer Holund. Sistnevnte har ventet tålmodig på sin VM-sjanse og får den søndag. Romerikingen vil trolig bidra til å sette fart i feltet, hvilket ikke nødvendigvis er noen fordel for Northug.

– Nei, det er det sikkert ikke for min del. Men uansett om Hans Christer er der eller ikke, vil det bli gått fort med dem som er på start, sa Northug og lanserte like godt Holund som sin outsider til medaljene søndag.

– Han bør i hvert fall slå meg, smilte 31-åringen.

Les også:  Northug slakter landslagsledelsen: – Det er en skandale

Avskriver ikke Ustjugov

Den store favoritten foran femmila heter imidlertid Martin Johnsrud Sundby, skal vi tro Northug.

– Martin er i kanonform og soleklar favoritt. I tillegg har vi noen norske outsidere her til medalje og kanskje gull på en maksdag, sa tittelforsvareren.

Han lanserte Sundby, den russiske Tour de Ski-vinneren Sergej Ustjugov og nevnte Holund som sin sannsynlige seierspall.

Ustjugov våger han ikke å avskrive selv om den store russeren måtte slite i de blytunge forholdene under fredagens stafett.

– Han er i rå form. Selv om Finn (Hågen Krogh) ga han en leksjon på stafetten, skal man aldri avskrive han. Han håper vel på litt fastere førere, og det tror jeg han er avhengig av for å henge med Martin når han setter fart, sa Northug.

Selv var han glad han slapp å gå stafetten i de løse forholdene i Lahti.

– Jeg hadde vel druknet der ute, smilte Northug.

Les også:

Northug vil gå alt etter VM

Northug: – Jeg var en kronidiot

Populært