Ski-VM:

Northug slakter landslagsledelsen: – Det er en skandale

Petter Northug t.h mener Emil Iversen burde fått muligheten til å gå 15 kilometer klassisk i dag.
Petter Northug t.h mener Emil Iversen burde fått muligheten til å gå 15 kilometer klassisk i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Petter Northug er kritisk til landslagsledelsen etter vrakingen av Emil Iversen til onsdagens 15-kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Emil burde få gått 15-kilometeren med de distanseresultatene han har i år. Det er en skandale at han ikke er på laget, sier Northug til Dagbladet.

Emil Iversen var i forkant av Lahti-VM tiltenkt en plass på laget til onsdagens renn, men da landslagstrener Tor Arne Hetland presenterte uttaket tirsdag var trønderen likevel ikke med.

Iversen røk i semifinalen på den individuelle sprinten fredag, og søndag ble det fall og ødelagte medaljemuligheter i den siste svingen på lagsprinten.

Les også: Pappa Iversen forstår vrakingen av sønnen

Iversen uenig med landslagsledelsen

Iversen er enig med Northug.

– Jeg mener at jeg hadde fortjent en plass på laget uten tvil, så kunne jeg selv vurdert om jeg var i bra nok form til å kjempe om gull, sier Iversen til Dagbladet.

I Falun vant han 30 kilometer fellesstart, i Kuusamo ble han nummer to på 15 kilometer klassisk og på Lillehammer ble han nummer fire på den samme distansen.

Les også: Northug: – Jeg var en kronidiot

Tor Arne Hetland etter mennenes 15 kilometer klassisk på Lygna torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Tor Arne Hetland etter mennenes 15 kilometer klassisk på Lygna torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

– Iversen hadde lyst å synke i jorda

Bare timer etter lagsprinten tok landslagstrener Tor Arne Hetland praten med Iversen, og ga beskjed om at andre får sjansen under onsdagens renn.

– Da han fikk beskjeden, hadde han lyst til å synke i jorda. En ulykke kommer sjelden alene. Der og da hadde han ikke lyst til å gå flere skirenn her i VM, sa Hetland da han møtte pressen tirsdag.

Les også: Svensk journalist refser Emil Iversen etter påstått sex-spøk

Les også: Northug refser eget team: – Vi var for dårlige hele gjengen

Personvernpolicy