Krogh spurtet ned Sundby

Finn Haagen Krogh vant i dag.
Finn Haagen Krogh vant i dag. Foto: Gian Ehrenzeller / AP

Finn Hågen Krogh hadde størst fart på oppløpet og vant verdenscuprennet i langrenn i franske La Clusaz.

Krogh kjempet seg forbi Martin Johnsrud Sundby i kampen om seieren. Sundby tok annenplassen, mens russiske Aleksandr Legkov ble nummer tre.

- Jeg kjente underveis at jeg hadde en god dag. Jeg ønsket å hele tiden ligge blant de fem beste, men samtidig prøve å spare litt energi. De siste kilometerne er alltid harde, og på de siste to rundene gikk det virkelig fort, sa Krogh etter seieren.

- Jeg jobbet med meg selv for å holde følge med Martin. Han var litt uheldig i den siste svingen før oppløpet, der han traff et isete område. Jeg kom bedre gjennom svingen og hadde større fart inn til mål. Det føles fantastisk å vinne, tilføyde han.

Sundby sterk

Martin Johnsrud Sundby var langt fra misfornøyd etter å ha blitt slått på de siste meterne.

- Jeg visste at Finn kom til å være en tøff motstander. Han så sterk ut fredag, og han var sterk i rennet i dag. Jeg visste jeg måtte få mer enn to sekunders luke i den siste bakken, men det fikk jeg ikke, oppsummerte han.

Sundby forsvarte sammenlagttrøya i verdenscupen. Krogh følger nå nærmest. 138 poeng skiller de to.

Didrik Tønseth fulgte på fjerdeplass i lørdagens renn og sørget for at det ble en meget god norsk dag i den franske høyden. Seieren var for øvrig Finn Hågen Kroghs første i verdenscupen denne sesongen.

Finnmarkingen ble nummer to på sprinten i Davos sist helg. Lørdag kunne han klatre til topps på seierspallen.

Les også: Weng sterkest i La Clusaz

Høy fart

Aleksandr Legkov tok en etterlengtet pallplass i en tid da russeren må svare for dopingbeskyldninger i kjølvannet av McLaren-rapporten.

- Jeg er glad for å være tilbake på pallen etter to år. Jeg følte meg bra i dag, men måtte samtidig være forsiktig for å unngå et fall underveis, sa Legkov etter målgang.

Det ble holdt stor fart fra start på lørdagens 15-kilometer i snøfattige La Clusaz. De norske gutta var tidlig med i teten, men etter hvert ble det mye vann mellom båtene.

Simen Andreas Sveen, som kom inn på det norske laget etter at Emil Iversen ble syk, ble til slutt nummer 13. Han var slått med et drøyt halvminutt. Anders Gløersen fulgte på plassen deretter. Niklas Dyrhaug ble nummer 17.

Svenske Calle Halfvarsson og Marcus Hellner tok dobbeltseier i verdenscuprennet på Lillehammer nylig. Lørdag sto begge over for å forberede seg til Tour de Ski.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden