Bekymret for Johaug: – Er med på å ødelegge et menneske

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er bekymret for all den negative oppmerksomheten lagvenninne Therese Johaug får etter dopingsaken. Hun mener de som slenger dritt i sosiale medier er med på å ødelegge et menneske.
Astrid Uhrenholdt Jacobsen er bekymret for all den negative oppmerksomheten lagvenninne Therese Johaug får etter dopingsaken. Hun mener de som slenger dritt i sosiale medier er med på å ødelegge et menneske. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Thomas Alsgaard mener folk bør tenke seg om før de slenger dritt om kjente folk i sosiale medier. – Dette er også mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter Therese Johaugs positive dopingprøve har hun vært utsatt for et enormt press, med mye oppmerksomhet både i tradisjonelle medier og sosiale medier, i inn- og utland. I løpet av få dager hadde Johaug-saken fått 4655 medieoppslag verden rundt i hele 57 land. Og i kommentarfelt og på sosiale medier har folk slengt seg på.

Johaug ba selv om å bli trodd da hun møtte pressen 14 dager etter nyheten sprakk i oktober.

Langrennsprofilene Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Thomas Alsgaard sier til Dagbladet at mange glemmer det menneskelige aspektet i mistenkeliggjøringen og harseleringen av Johaug og Sundby etter deres dopingsaker.

Les også: Sundby: – Det jukses ikke i norsk langrenn

Johaugs lagvenninne mener man ikke fortjener dritt fra alle hold, selv om man har gjort noe feil. Hun mener man ved å være med på drittslengingen er med på å ødelegge et menneske.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dagens samfunn blir det veldig mye negativitet rettet mot enkeltpersoner. Det gjelder ikke bare oss, men det kan være Per-Mathias Høgmo eller en politiker. Det er lett å bare slenge seg på og kaste ut lite gjennomtenkte meninger og dritt i sosiale medier. Vi må ikke glemme at dette også er mennesker, sier Jacobsen til Dagbladet.

Langrennslegenden Thomas Alsgaard (44) som selv har levd mange år i medias søkelys, mener man bør tenke gjennom etikk og moral knyttet til sosiale medier og kommentarfelt.

– Der er mediene noen av verstingene. Hvorfor tillater dere kommentarfelt? Hvorfor tillater vi at folk mobber hverandre? Selvfølgelig er det en uting. Her må vi ta nye diskusjoner, sier Alsgaard til Dagbladet.

Idrettspsykolog Marit Sørensen har tidligere uttalt til ABC Nyheter at Johaug befinner seg i en ekstrem psykologisk påkjenning.

Les saken: – Alt hun har jobbet for trekkes i tvil