Meny

Johaug-saken har gjort Weng paranoid

Heidi Weng har ikke hatt godfølelsen de siste ukene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg har blitt ekstra skjerpet på ting, sa Heidi Weng på et pressetreff i forkant av helgens sesongåpning på Beitostølen.

Onsdag var de norske langrennsløperne samlet til et pressetreff på Beitostølen i forbindelse med at langrennsesongen sparkes i gang til helgen.

Martin Johnsrud Sundby og Marit Bjørgen deltok ikke på pressetreffet på grunn av sykdom. Dermed ble Heidi Weng senter mye av oppmerksomheten fra pressen. Hun fortalte om hvordan hun selv har reagert på at Therese Johaug testet positiv på en dopingprøve tidligere i høst.

– Det som har skjedd er veldig trist, og det kunne vært hvem som helst. Jeg er blitt ekstra skjerpet på ting, sa Weng under pressetreffet på Beitostølen.

Les også: Idrettsjurist reagerer på beviskommentar fra Antidoping Norge

– Paranoid

Heidi Weng har jevnlig kontakt med venninnen Therese Johaug, som er midlertidig utestengt fra landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Weng omtaler seg selv som paranoid.

– Har jeg åpnet en flaske Isklar eller et eller annet, så kaster jeg den selv om den er halvfull. Har jeg glemt igjen drikkebeltet, så tømmer jeg det ut. For min egen del er jeg veldig bevisst på det. Har jeg hurtighetstrening, så følger jeg med på drikkebeltet mitt. Det kan jo være noen som vil deg vondt og ødelegge, man vet aldri.

Therese Johaug testet positivt på det forbudte, anabole steroidet clostebol, etter å ha fått i seg stoffet fra sårsalven Trofodermin, som hun smørte på leppene for å behandle solbrenthet.

Johaug er midlertidig utestengt fra landslaget til 18. desember i påvente av at det skal falle en dom i saken. Det er uklart når en slik dom vil falle, og hvor streng straffen vil bli.

Ifølge finsk presse vurderer FIS å anke saken dersom straffen blir på mindre enn ett år. Profilerte advokater strides om hvor streng straffen bør være.

Les også: Nordmenn splittet i synet på Johaug-straff

Savner godfølelsen

Heidi Weng fortalte pressen at hun er i kontakt med Johaug jevnlig.

– Jeg sender meldinger og snakker med henne. Hun er en venninne, og vi må ta vare på henne, sier hun ifølge VG.

Selv har hun valgt å fokusere på trening for å takle situasjonen.

Foran årets sesong valgte Enebakk-jenta å ta nye grep treningsmessig. Færre hardøkter og mer mengde var stikkordene. I sommer ga kroppen bare gode svar på endringene. Den siste tiden har pilene langt fra pekt i like positiv retning.

– Nå på høsten føler jeg at det ikke har fungert så bra. Det har egentlig vært tungt etter samlingen på Kvitfjell (slutten av september), røpet Weng da hun møtte pressen på Beitostølen onsdag.

Nylig valgte hun å stå over landslagets høydesamling i Val Senales. 25-åringen følte ikke at kroppen ga de signalene hun ønsket seg – og i tillegg hadde hun hatt tunge dager privat.

– I slutten av september mistet jeg bestemoren min, så da hadde jeg det litt tungt, sa Weng onsdag.

Les også: Weng har økt dosene

Oppløftende økt

Fredag innledes årets langrennssesong med klassiskrenn på Beitostølen. Heidi Weng er spent på hvilke signaler og svar kroppen vil gi der. Tirsdagens økt i løypene på Beitostølen ga håp om at det formmessig er bedring på gang.

– Jeg hadde en veldig god økt i går, og det tror jeg at jeg trengte for psyken sin del, smilte Weng onsdag.

VM i Lahti i månedsskiftet februar-mars er naturlig nok sesongens store mål for Enebakk-jenta. På veien dit tar hun mer enn gjerne med seg en framskutt plassering i Tour de Ski.

– Jeg liker å gå Tour de Ski. Da får jeg gått mange renn på få dager og blir skikkelig sliten. Vanligvis kommer formen i etterkant av det, smilte Weng.

Enebakk-jenta har også hatt for vane å komme i kjempeform i slutten av februar. Det sammenfaller i vinter starten på VM i Lahti.

– Jeg håper at formen er bra på den tiden, og det pleier den å være. Spesielt i mars pleier jeg å være i form, sa Weng.

Fredag får hun de første svarene på hva den kommende sesongen har å by på.

Les også:

Johaug får massiv svensk støtte

Ingen dalende interesse før langrennsåpningen

Svensk antidopingsjef forstår ikke manglende testing av Bjørgen og Johaug

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært