Lereim leder Johaug-gransking

Norges Skiforbund holdt informasjonsmøte for skikretsene om dopingsakene mot Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug. En representant fra Buskerud, som tidligere har vært kritisk til forbundet, sa at tilliten er stigende.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dopingekspert Inggard Lereim leder ekspertutvalget som er i gang med å granske Therese Johaugs dopingsak for Norges Skiforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble opplyst på første dag av skiforbundets høstmøte på Helsfyr hotell i Oslo, der det ble redegjort for tre ubehagelige saker: Martin Johnsrud Sundbys dopingsak, «astmasaken» og Johaugs dopingsak.

Utvalget er ellers det samme som gransket Sundby-saken. Det består av eksperter fra de nordiske land. Utvalget skal blant annet se på hvilke rutiner som må endret for å hindre at noe tilsvarende kan skje igjen.

Torbjørn Skogstad, som er leder av langrennskomiteen, sa til NTB etter møtet at han ikke er bekymret for svekket tillit.

– Det var viktig å få fram fakta i sakene og sørge for at de som kommer fra kretsene føler at de sitter på rett informasjon om hva som er skjedd. I tillegg er det viktig for oss tillitsvalgte at vi føler at vi har tillit, og at vi får ærlige tilbakemeldinger på det vi har gjort, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes at det var veldig gemyttlig og fin stemning, og jeg synes det var et greit møte.

Under møtet sa Skogstad fra talerstolen at han hadde snakket med lege Fredrik Bendiksen torsdag og at han bekreftet sin tidligere versjon av hva som skjedde i saken.

– Han leser ikke aviser, men har hørt fra familien at noen ikke tror på historien. Han vil at dere skal vite at den er hundre prosent sann, sa Skogstad.

Bendiksen har tatt på seg skylden for å ha gitt Johaug kremen som førte til at hun avga positiv prøve, og han har trukket seg fra jobben som landslagslege fordi han ikke registrerte advarselen om at kremen inneholdt et forbudt stoff.