Bjørgen i samlingsmodus med familien på slep

Marit Bjørgen legger ikke skjul på at hun storkoser seg på Sognefjellet. Hun er tilbake i landslaget, og innimellom daglige treningsøkter får hun også god tid til å pleie familielivet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skal ikke nekte for at jeg synes det er utrolig hyggelig å være tilbake. Det er absolutt litt godt å være i samlingsmodus igjen, og ikke minst det å komme til dekket bord på alle måter, setter jeg stor pris på, sier Marit Bjørgen til NTB.

Hun har med mann og barn på Sognefjellet og er innstallert i egen hytte. Den lille familien lever litt på siden av langrennseliten som sådan, selv om Bjørgen er en viktig løper på samlingen.

Bjørgen forteller at hun veksler mellom treningsøkter og mammarollen for lille Marius, mens samboer Fred Børre Lundberg stort sett er sysselsatt som bleieskiftarbeider og «babysitter». For ham er papparollen det viktigste på denne samlingen.

Les også: Vi stoler på kongen og Bjørgen

Ny situasjon

– Mor er tilbake. Det er klart det er bra. Alle trenger å ha en mor i nærheten, sier sportssjef Vidar Løfshus smilende til NTB. Alle, både de andre jentene og resten av støtteapparatet, støtter Løfshus. Gleden over å ha Bjørgen tilbake i troppen er enorm.

– Dette har vært veldig bra, og det er veldig hyggelig å være sammen med jentene igjen. Men jeg skal ikke nekte for at det er fint å ha med familien. Og jeg klarer også å holde fokuset på treningen under øktene på snø her, men når treningen er over og jeg er tilbake på hytta, så flytter jeg raskt fokuset fra ski og staver til mann og barn. Det er veldig hyggelig og koselig og gjør meg avslappet og rolig, forteller Bjørgen.

– Føler du at du har opprettholdt den samme rollen i laget etter avbrekket på omtrent seks måneder?

– Tja ... Jeg vet ikke helt om jeg har den samme rollen i laget som før. Det er jo en ny situasjon for meg også å reise som dette, for jeg må jo bruke en del tid på Marius også, så det blir ikke helt som før. Det er en annerledes samlingshverdag, forklarer skidronningen.

– Jeg er her og håper å kunne bidra på en positiv måte, selv om jeg ikke kan være sammen med jentene hele tiden, legger hun til.

Les også: Marit Bjørgen rammet av overbelastning etter løpetur

Teknikken er viktigst

Marit Bjørgen forteller at det er å få teknikken på plass som er det aller viktigste for henne på denne første snøsamlingen på Sognefjellet. Det er først nå hun er i gang igjen for alvor etter fødselen og tiden som gravid.

– Nå er det rolig mengdetrening som gjelder for meg. Det gjelder å bygge en basis. Dessuten legger jeg mye vekt på det tekniske på denne samlingen, i og med at jeg har vært borte fra trenere hele vinteren. Det gjelder også å få gå litt på ski, sier hun til NTB.

– Denne samlingen er ekstra viktig for meg, i alle fall i forhold til den tekniske biten. Det gjelder å vise at jeg er på rett spor igjen. Bjørgen forklarer også at hun har en viss spenning i kroppen i forbindelse med «comeback-samlingen».

– Jo, jeg er også spent på å måle meg litt mot de andre, og se om jeg er i stand til å være med å kjempe i toppen igjen, innrømmer hun.

Les også: Northug: – Vi trenger Bjørgen

Håper på en gull

Tidligere har Bjørgen sagt til NTB at hun kommer til å drøye sesongåpningen og holde litt igjen i starten av sesongen. Hun tror det kan komme til å bli vanskelig, men er likevel fast bestemt på å følge planen. Noen renn kommer hun til å måtte gå.

– Jeg må jo vise at jeg er god nok for VM, jeg må også få litt matching, sier hun.

– Hvor mange gull kan du vinne i Lahti-VM, to-tre-fire?

– Målet i Lahti er å være med å kjempe om medaljer, hvis ikke kan jeg like godt bli hjemme. Men når jeg ser fram mot VM må jeg nok innrømme at jeg må være kjempefornøyd hvis jeg klarer å vinne en gull. To-tre-fire som du foreslår, kan jeg i alle fall ikke drømme om. Men først må jeg komme tilbake og vise at jeg er god nok, sier Marit Bjørgen til NTB.

Les også: Bjørgen vurderer konkurransefri før jul

Personvernpolicy